NIEUWS

18-10-2021

GENELEC introduceert opnieuw ontworpen 6040R speaker

Genelec heeft het eerste model in zijn nieuwe Signature-serie onthuld met de introductie van de tweeweg 6040R Smart Active Loudspeaker, gecreëerd in samenwerking met de Finse industrieel ontwerper Harri Koskinen.

Koskinens lange samenwerking met Genelec begon 20 jaar geleden met de introductie van het tijdloze 6040A-model, de eerste Genelec-luidspreker met de kenmerkende minimalistische rondingen van de Minimum Diffraction Enclosure (MDE) - een kastontwerp van Koskinen dat nu de kern vormt van veel van Genelec's huidige luidsprekerassortiment.

De 20e verjaardag van de lancering van de 6040 heeft Genelec de kans gegeven om de technologie binnen de 6040 opnieuw uit te vinden als onderdeel van een nieuwe Signature Series.

De opnieuw ontworpen 6040R heeft nu hetzelfde LF-driverontwerp en gepatenteerde bi-versterkte klasse D-eindversterkertechnologie als de professionele luidsprekermodellen van Genelec. Andere verfijningen omvatten zowel analoge als digitale ingangen (ondersteunt AES/EBU- en SPDIF-formaten), een digitale uitgang, universele netspanning en geavanceerde DSP aan boord, zodat elke 6040R-luidspreker intelligent kan worden afgestemd op elke akoestische omgeving via GLM-kamerkalibratiesoftware.

"Ik vind het geweldig om betrokken te zijn bij de wedergeboorte van de 6040", zegt ontwerper Harri Koskinen. “Toen ik in 1999 de oprichter van Genelec, Ilpo Martikainen, ontmoette, had hij een duidelijke visie voor het creëren van een unieke look die Genelec esthetisch zou onderscheiden - en met de 6040A ontwierpen we een luidspreker die zijn tijd echt vooruit was, zowel visueel als technisch. Met de enorme technologische vooruitgang die de afgelopen 20 jaar heeft plaatsgevonden, voelt het goed om met de 6040R de lat nog hoger te leggen voor de geavanceerde luisteraar van vandaag.”

"Naast de combinatie van prestaties en esthetiek die de nieuwe 6040R biedt, is dit een ontwerp dat is gebaseerd op onze langdurige toewijding aan duurzame productie", voegt Genelec-directeur Siamäk Naghian toe. "De 6040R is gemaakt van gerecycled aluminium en biedt een laag stroomverbruik. Hij is ontworpen voor een lange levensduur en totale betrouwbaarheid en wordt geproduceerd in onze Finse fabriek - die volledig wordt aangedreven door hernieuwbare brandstoffen. De 6040R is niet alleen een veilige en langetermijninvestering, maar ook een milieuvriendelijke investering.”

LID WORDEN