NIEUWS

23-04-2017

Grote brand bij bedrijfslid Peak Audio

Rond 12.00 uur is zaterdag 22 april 2017 brand uitgebroken in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Westhavenweg in het Westelijk Havengebied van Amsterdam. In het gebouw waren onder andere Peak Audio, een bouwbedrijf en een groothandel in hoeden en sjaals gevestigd. Het pand is volledig verwoest door de brand.

Dick van Berkum van bedrijfslid Peak Audio vertelde tegenover RTL dat de brand zo intens was, dat het personeel ‘moest wegwezen’.

De brand is vermoedelijk begonnen aan de zijde van de Westhavenweg en breidde zich binnen het gebouw onhoudbaar uit. Vandaar dat de brandweer heeft ingezet op het voorkomen van brandoverslag naar de naastgelegen gebouwen. Bij de hevig uitslaande brand kwam veel rook vrij. De donkerzwarte rookwolk steeg hoog op boven het Westelijk Havengebied en was in de wijde omgeving waarneembaar. Meetploegen hebben, afgezien van de rook, in het gebied rondom de brand en in de wijde omgeving geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten.

Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan. Naar de oorzaak van de brand zal onderzoek worden gedaan. Mogelijk is het lastig de oorzaak van de brand te achterhalen omdat deze zo heftig was en lang duurde. De brandweer was genoodzaakt daar enorm veel water op te gooien waardoor mogelijk sporen verloren zijn gegaan.

De volgende dag was de brandweer nog steeds aan het nablussen.

VPT/Zichtlijnen wenst de medewerkers van Peak Audio veel sterkte.

Bron: RTL Nieuws, Brandweer Amsterdam, AT5

 

LID WORDEN