NIEUWS

18-03-2020

Het Fonds Podiumkunsten doet er waar mogelijk alles aan om de schade zoveel mogelijk te beperken

Het Coronavirus heeft ook voor de podiumkunstensector enorme gevolgen. Het Fonds Podiumkunsten volgt de instructies van het RIVM en de rijksoverheid en doet er waar mogelijk alles aan om de schade zoveel mogelijk te beperken. Dat betekent in ieder geval dat we subsidieaanvragen binnen de daarvoor gestelde tijd behandelen, om zo een zekere mate van financiële continuïteit op de iets langere termijn te waarborgen. Daarnaast is het Fonds Podiumkunsten met de andere rijkscultuurfondsen en het Ministerie van OCW in overleg over maatregelen die directer soelaas moeten bieden.

Coulance
Met betrekking tot projecten, festivals of meerjarigen die met een Fondssubsidie worden ondersteund en te maken krijgen met de gevolgen van het coronavirus, stelt het Fonds Podiumkunsten zich coulant op. Dat wil zeggen dat uitstel, aanpassingen of verplaatsing van de activiteiten in principe worden geaccepteerd. Dat geldt ook voor het vergoeden van reeds gemaakte kosten indien de activiteiten niet meer kunnen worden uitgevoerd. Dit alles geldt ook voor de activiteiten die in het kader van Dutch Performing Arts worden georganiseerd.

Als een project of festival definitief is afgelast of verzet, stuur dan een e-mail naar je contactpersoon bij het Fonds Podiumkunsten. Of, als je niet zeker weet wie dat is, stuur dan een e-mail naar coronavragen@fondspodiumkunsten.nl.

Bron: Fondspodiumkunsten

LID WORDEN