NIEUWS

17-12-2020

Hét Landelijke Cultuurdebat | 8 februari 2021

Op 17 maart mogen we naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. Nu de immense gevolgen van de coronacrisis voor de samenleving en culturele sector zichtbaar worden, is het meer dan ooit van belang om te weten wat de standpunten van de verschillende politieke partijen zijn op het gebied van kunst en cultuur. Want juist kunst en creativiteit kunnen een bijdrage leveren aan de uitdagingen die deze crisis met zich meebrengt. Wat valt er te kiezen?

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen organiseren bDe Kunst van Brabant, DOKc, de Bibliotheek LocHal, Kunstloc Brabant en Kunsten ’92 (in samenwerking met de Federatie Creatieve Industrie) hét landelijke cultuurdebat. 


Het belang van kunst en cultuur

Landelijke politici gaan onder leiding van Ruben Maes met elkaar in debat. Wat is hun visie op de toekomst van Nederland: wat zijn de ingrediënten voor de duurzame, gezonde samenleving en de creatieve en kenniseconomie die we willen zijn? Wat is de bijdrage van de culturele en creatieve sector daaraan? Hoe ziet volgens de politieke partijen de perfecte cultuurparagraaf in het regeerakkoord eruit? De presentatie van een aantal goede voorbeelden uit de cultuursector en andere domeinen zal het inhoudelijke debat op scherp zetten.

Lees hier meer en meld u aan.

Bron: Kunsten '92

LID WORDEN