NIEUWS

13-03-2016

Initiatief nieuw theater Rotterdam

Aan de Boomgaardsstraat in het hartje van Rotterdam komt een nieuw theater. De initiatiefnemer is podium Worm, dat bovendien in het vrijgekomen pand ook een galerie en performancebar ontwikkelt.

Het is een voormalige werkruimte van het AD dat voorheen werd gebruikt door het Scapino Ballet als repetitieruimte. Het bezit een theaterzaal met vlakke vloer en Worm zag mogelijkheden. ”Dit is een eenmalige kans,” zegt directeur Hajo Doorn. “Hoe vaak komt er nou een buurpand leeg te staan waarin je een prachtige theaterwerkplaats kunt maken?” Alles lijkt op zijn plek te vallen. De vraag naar theater is gegroeid na de sluiting van Theater Bonheur en Worm koestert bovendien al langer de wens om iets met theater te doen.

Het theater zal de naam Ubik dragen, naar het gelijknamige boek van Philip K. Dick, een Amerikaanse sciencefiction auteur. Het theater zal dan ook op 9 juni geopend worden met een sciencefiction festival. ”We willen kunst per slot van rekening op een futuristische manier presenteren.”

Lees hier meer.

Bron: AD.nl

LID WORDEN