NIEUWS

14-11-2017

International Code of Practice for the Entertainment Rigging gepresenteerd

International Code of Practice for Entertainment Rigging - een document die beknopt leidraad geeft voor de organisatie van hijstechniek in de entertainment.

Na een paar jaar worstelen en typen, online meetings met 4 continenten .. is het dan zover: ICopER has been released to the public! ICOPER is een PLASA initiatief, genomen tijdens een Rigging Conferentie een aantal jaren geleden, en een flink aantal riggers en deskundigen hebben hier aan mee geschreven. Er leek nog even wat roet in het eten te komen op het laatst omdat ESTA de rechten van ICOPER van PLASA had overgenomen, nadat ze weer uiteen gegaan zijn een jaar of twee geleden. En niemand bij PLASA had daar op gelet. Nu is het een document waar het copyright en het initiatief bij ESTA, PLASA en de 5 schrijvers ligt; en met dat laatste blijft het ook binnen de 'rigging gemeenschap'.

Het document is bedoeld als leidraad voor de organisatie, taken en verantwoordelijkheden bij hijstechniek in de entertainment. De hoop is dat bedrijven en evenementenlocaties dit document gaan onderschrijven en promoten.

Download hier ICOPER.

Bron: Argh!

LID WORDEN