NIEUWS

04-08-2020

Internationale Red Alert actie 11 augustus

De evenementensector heeft dringend overheidssteun nodig om de COVID-19-crisis te overleven.

Zonder onmiddellijke steun van de overheid dreigt de hele toeleveringsketen in te storten. Evenementen over de hele wereld en in het hele landschap van grote festivals, theaters, locaties en zakelijke evenementen zijn verwoest door COVID -19.

Red Alert is een internationale campagne geïnitieerd door Plasa.org in Londen, om het bewustzijn van het publiek en de media te vergroten ter ondersteuning van de evenementensector, die ongeveer 100.000 hoogopgeleide mensen in dienst heeft, die allemaal de afgelopen vier maanden geen werk hebben gehad, met weinig kans om opnieuw op te starten tot de lente van 2021. De sector omvat een enorme toeleveringsketen van bedrijven, variërend van productie van evenementen, audio, verlichting, video, logistiek, planning, transport en enkele van 's werelds toonaangevende technologiefabrikanten.

Op dinsdag 11 augustus vanaf 21:00 uur zullen vele (overheids)gebouwen rood aangelicht worden. Als teken van de nood in de sector waarbij op een vriendelijke manier duidelijk gemaakt wordt wat de omvang van de sector is. Theaters, popzalen, evenementenlocaties en alle andere locaties die voor de sector van belang zijn kunnen aanhaken en hun pand rood kleuren. Om vijf voor twaalf gaat de stekker er bij alle locaties uit!

De campagne wordt geleid door een groot en groeiend collectief van fabrikanten, bedrijven en freelancers die getroffen zijn door de sluiting en die allemaal samenwerken. Het omvat online en sociale media berichten, video, casestudy's en legale buitenevenementen om media-aandacht te krijgen. Ons doel is om de financiële steun voor de mensen en bedrijven in deze sector te verlengen tot ze weer aan het werk kunnen.

Nederland kent een sterke evenementensector die niet verloren mag gaan. Sluit u dus nu aan bij de collectieve inspanningen om de stem van de industrie te laten horen en roep op tot blijvende onmiddellijke financiële steun door #WeMakeEvents te bezoeken. Kijk, Deel, Vermeld, Schrijf.

https://www.facebook.com/wijmakenevents/

Voor de internationale actie: www.plasa.org/we-make-events/

Bron: VTTE

LID WORDEN