NIEUWS

02-09-2021

Janne Sterke ontvangt Wim Bary Stipendium 2021

Foto: Directeur Cathelijne Broers (l) en Janne Sterke | Foto: Wessel Spoelder

Het Wim Bary Fonds ondersteunt jonge, scheppende of uitvoerende kunstenaars uit de theater- en muziekwereld. wiens werk zich 'achter de schermen' afspeelt, zoals regisseurs, choreografen, componisten, schrijvers en ontwerpers.

Elke twee jaar wordt het Wim Bary Stipendium uitgereikt aan een jong talent en dit jaar is Janne Sterke de trotse Winnaar van het stipendium van 7.500 euro. Dankzij haar eigenzinnige, doordachte en diverse werk neemt Janne met haar ontwerpen een unieke en bijzondere plek in het theaterveld in. Haar ontwerpen zijn verrassend en verbeeldingsrijk en raken steevast de kern van de voorstellingen.

Janne Sterke is sinds haar afstuderen in 2012 actief als freelancer voor zeer uiteenlopende projecten. In het theater is ze samenwerkingen aangegaan met verschillende regisseurs bij gezelschappen als Toneelschuur Producties, Orkater, Het Zuidelijk Toneel, Het Nationale Theater en Toneelgroep Oostpool. Daarnaast is ze de vaste ontwerper en lid van de artistieke kern van muziektheatergezelschap Circus Treurdier. Ze verzorgde het decor en de kostuums van 'Recht' en het decor van ‘Meisjes pakken de jongens’. Deze voorstellingen gaan allebei dit jaar in première.

Lees meer opver Janne op haar website http://jannesterke.nl/

LID WORDEN