NIEUWS

11-10-2017

Jelle van der Holst treedt af als VPT bestuurslid

Beste leden,

Graag wil ik jullie, via dit schrijven, deelgenoot maken van de afgelopen twee jaar die ik heb mogen meemaken bij het bestuur van de VPT.

Om te beginnen bij het begin; al op het Grafisch Lyceum Rotterdam, tijdens mijn opleiding Inspicient/theatertechnicus, vertelde Vincent Jansen vol passie over de VPT en waarom je daar lid van moest worden. Als jonge theatertechnicus (destijds in loondienst) ben ik naar allerlei VPT bijeenkomsten geweest en daar heb ik veel bijgeleerd over ons prachtige beroep.

Vanaf het moment dat ik ging freelancen, nu acht jaar geleden, ben ik persoonlijk lid geworden van de vereniging en heb ik zoveel mogelijk bijeenkomsten en vergaderingen bijgewoond. Deze bijeenkomsten, maar ook de ALV’s hebben mij altijd geïntrigeerd door de grote verscheidenheid en diversiteit van mensen bij elkaar. De VPT was en is een club die zoveel kennis geeft, maar ook veel nieuwsgierigheid opwekt. Af en toe heel tastbaar en soms ook heel ongrijpbaar.

Wanneer Els in 2015 mijn interesse peilt voor een functie binnen het bestuur ben ik verrast, maar ook meteen nieuwsgierig. Wat wil de vereniging van mij en wat kan ik de vereniging bieden? Door middel van handopsteking worden Henk, Rick en ik in september 2015, tijdens de ALV in het Zuiderstrandtheater gekozen tot nieuwe bestuursleden.

Het begin van twee enerverende jaren. Tijdens de afgelopen twee jaar heb ik veel geleerd over besturen an sich, over de VPT, over meebuigen en tegengas geven. Daarbij heb ik ook veel geleerd over mezelf. Naast het bestuurswerk bij de VPT veranderde er veel in de andere facetten van mijn leven. Ik kreeg steeds meer uiteenlopende opdrachten, ik ben begonnen als docent theatertechniek op de MBO Theaterschool in Rotterdam (hiervoor volg ik momenteel ook een opleiding), en als hoogtepunt ben ik vader geworden van mijn eerste kind. Daarbij is het VPT werk niet het enige vrijwilligerswerk wat ik het hele jaar door doe.

Afgelopen jaar merkte ik dat het mij steeds meer moeite koste om al deze activiteiten in balans te houden en wat ik vooral merkte was dat ik de VPT niet meer de juiste tijd en aandacht kon geven. Het bijwonen van de bestuursvergaderingen en ALV’s was al moeilijk en het inlezen van stukken raakte al helemaal achter. Dit zat mij enorm in de weg, daar ik wel graag betrokken wilde zijn, maar dit praktisch binnen alle activiteiten niet haalbaar is.

Met grote tegenzin is het daarom geweest dat ik in september Henk heb benaderd om met hem te bespreken dat het voor mij en de VPT beter is als ik het bestuur van de VPT (voorlopig) loslaat. Het afscheid nemen van deze functie vind ik jammer, maar ik weet dat er, na alle bestuurlijke wisselingen, momenteel een bestuur zit wat zich volledig inzet voor de VPT. En ik weet dat ze zonder mij sterk staan en de vereniging naar nieuwe uitdagingen en overwinningen gaan leiden.

Uiteraard blijf ik een betrokken lid van de VPT en ik hoop velen van jullie snel weer te mogen zien op één van de vele mooie VPT activiteiten.

Met veel dank naar het bestuur en kantoor, voor hun geduld, vertrouwen en de passie volle inzet die zij geven aan de vereniging.

Jelle van der Holst

Zowel het bestuur als de medewerkers van de Vereniging voor Podiumtechnologie zullen Jelle missen als bestuurslid. Wij zijn hem dankbaar voor zijn inzet de afgelopen jaren, waaronder zijn betrokkenheid bij de Young Professionals en ZZP’ers, twee groeiende groepen binnen de vereniging. Wij wensen Jelle veel succes en zien hem graag terug bij onze komende activiteiten.

 

LID WORDEN