NIEUWS

09-03-2021

Kabinet werkt aan vaccinatiepaspoort om toegang tot evenementen te geven

Het kabinet werkt aan een vaccinatiepaspoort waarmee bezoekers van evenementen straks bij de ingang kunnen laten zien dat dat zij tegen COVID-19 gevaccineerd zijn. Dat zegt demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) maandag tegen de NOS.

Zo'n coronapaspoort biedt die mensen meer vrijheden: met zo'n bewijs in de hand kunnen ze bijvoorbeeld naar een concert, festival of de bioscoop. Het vaccinatiepaspoort moet mensen meer vrijheid bieden, maar kan pas worden ingevoerd als het kabinet zeker weet dat gevaccineerde mensen geen rol spelen bij de verspreiding van het coronavirus. De minister benadrukt dat het kabinet om ethische redenen geen (indirecte) vaccinatieplicht gaat invoeren.

Het kabinet heeft onlangs de toegangsapp CoronaCheck ontwikkeld. Als gebruikers bijvoorbeeld een festival of bioscoop willen bezoeken, kunnen ze met de app aantonen dat ze negatief getest zijn. Ook kunnen ze een vaccinatiebewijs toevoegen. De app zet een negatief testbewijs om in een QR-code, die bij de ingang kan worden gescand, legt de minister uit. De app wordt zo gemaakt dat medewerkers bij de toegangspoort niet kunnen zien of een bezoeker kan worden toegelaten op basis van een negatieve test of een vaccinatie.

Lees verder op de website van NOS.

LID WORDEN