NIEUWS

21-03-2019

Kansen en mogelijkheden tijdens de German Business Week Zuid-Duitsland

Maandag 15 april 2019 t/m woensdag 17 april 2019
Utrecht, Den Haag, Wageningen

Aanmelden
Meld u aan vóór 11 april

Locatie:
Utrecht, Den Haag, Wageningen

Deelname:
Deelname is gratis
U betaalt € 75 bij no-show zonder afmelding

Wilt u meer weten over kansen en mogelijkheden op de (Zuid-)Duitse Markt? Kom dan van 15 tot en met 17 april naar de 1e editie van de German Business Week, hét evenement voor ondernemers met ambities voor de Zuid-Duitse markt.

Gedurende 3 dagen kunt u zich verdiepen in de Zuid–Duitse markt. Het programma bestaat uit inhoudelijke presentaties, praktische tips van ervaringsdeskundigen en rondetafelgesprekken/workshops over actuele thema's. Daarnaast is er volop gelegenheid om uw zakelijke netwerk uit te breiden.

Zuid–Duitsland, legio kansen
Duitsland is voor Nederland de belangrijkste handelspartner. Zuid-Duitsland (Beieren, Baden–Württemberg en Hessen) is economisch gezien een zeer sterke regio die vele kansen biedt aan Nederlandse ondernemers. Deze regio doet het bovengemiddeld goed, met de hoogste economische groei en de laagste werkloosheid van de hele Bondsrepubliek. Nederland kan het innovatieve en groeiende karakter van deze regio goed benutten. Bovendien is Zuid–Duitsland van de Duitse regio's koploper wat betreft internationale handel.

Adviesgesprekken met buitenlandnetwerk
Behalve de Business Development Coaches van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl), zijn ook de Handelsraad en de Landbouwraad uit Duitsland aanwezig. U kunt tijdens Rondetafelsessies en de Informatiemarkt met hen in gesprek gaan over zakendoen in 'hun' regio of sectorspecialisatie op het gebied van:

  • Smart Cities Mobiliteit en Creatieve industrie
  • Health en Digitalisering / Cyber security
  • Agro-Food Tech


Waar en wanneer?
De German Business Week wordt gehouden op de volgende data en locaties:
Maandag 15 april – Utrecht
Dinsdag 16 april – Den Haag
Woensdag 17 april – Wageningen

Aanmelden en kosten
Meld u aan vóór 11 april. Deelname is gratis. Bij no-show zonder afmelding betaalt u € 75.

Organisatie
In opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) in samenwerking met het buitenlandnetwerk en de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen BOM, Oost NL, InnovationQuarter, Amsterdam Trade, Economic Board Utrecht en Rotterdam Partners deze week.

Mogelijk gemaakt door Trade & Innovate NL
Trade & Innovate NL is een landelijk netwerk van publieke organisaties die Nederlandse ondernemers verbindt, met elkaar en met opdrachtgevers uit het buitenland. Samen bundelen we de krachten van publieke organisaties om ondernemers beter te ondersteunen op internationale markten.

Trade & Innovate NL organiseert evenementen, vooral gericht op en in Azië, Noord-Amerika en Europa. Een van de focusthema’s daarbij is Smart Cities.

Lees meer op de website.

Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

LID WORDEN