NIEUWS

25-04-2017

Klassiekers in Zichtlijnen 172

In Zichtlijnen 172 staat het dossier helemaal in het teken van klassiekers. Zo inventariseerde Eric de Ruijter met hulp van onze zuiderburen waar oude theatertechnieken vandaag de dag nog springlevend zijn. Hoe, waar en waarom worden die nog gebruikt? Verder gaat Jorg Schellekens op bezoek bij Arthur Sauer, geluidsontwerper van Hotel Modern. Met gebruik van klassieke maar soms ook hagelnieuwe technieken brengt hij in misschien wel de langst lopende voorstelling van Nederland het geluid van oude tijden tot leven. Tot slot plaatsten wij een oproep om in contact te komen met de oudste (nog werkende) theatertechnicus van Nederland. Aan Bastiaan Schoof de schone taak om deze ouwe rot(ten) in het vak te portretteren.

Naast de gebruikelijke rubrieken verder in elk geval in nummer 172:

  • Eric de Ruijter doet uitgebreid verslag van de interessante resultaten van het onderzoek naar werkdrukbeleving onder VPT-leden
  • Bastiaan Schoof wil weleens weten waarom twee docenten in theatertechniek ervoor kozen om zelf een studieboekenuitgeverij op te richten (en hoe je dat dan doet vanuit het niets)
  • Rebecca van Vuure dompelt zich naar aanleiding van de reprise van 'Explorer/Prometheus ontketend' onder in de techniek in de internettrilogie van theatercollectief Urland.

Zichtlijnen 172 verschijnt op zaterdag 6 mei.

LID WORDEN