NIEUWS

26-05-2020

Lichtkunstinstallaties in ziekenhuizen

Stichting Rot8ion is een crowdfundactie gestart om permanente lichtkunstinstallaties in het Catharina Ziekenhuis en het Maxima Medisch Centrum in Eindhoven mogelijk te maken. Als een blijk van waardering en verbondenheid. Daarvoor is de samenwerking opgezocht met de nachtburgemeester van Eindhoven, Siem Nozza, en lokale evenementenorganisaties zoals La Fête 040, Funki Bizniz en Planet Love.

De installaties reageren op de aanwezigheid en activiteit van mensen. Zo sturen ze elkaar signalen en creëren een connectie tussen mensen die door isolatie nu noodgedwongen van elkaar gescheiden zijn. De lichtpatronen en videobeelden van de installaties worden live gegenereerd, en de installaties verkeren zo nooit tweemaal in de zelfde staat, telkens uniek.

Het doel is om de installaties in oktober 2020 te plaatsen, en om ze minimaal een jaar actief te laten zijn. De installaties krijgen de naam Perpetual People en staan symbool voor de kwetsbaarheid en de onderlinge afhankelijkheid in het voortbestaan van de mensheid. De installaties bestaan o.a. uit diverse beeldschermen, lichtbronnen, sensoren, zelfontwikkelde creatieve software en een groot aantal bijzondere houtsoorten.

In oktober zullen de kunstwerken geplaatst worden als het beraamde bedrag van tienduizend euro van de inzameling bereikt is. Doneren kan nog tot 1 juni op voordekunst.nl/projecten/10403.

LID WORDEN