NIEUWS

28-03-2019

Live DMA publiceert overzicht Europese geluidsregelingen

In februari 2019 organiseerde Live DMA een werkgroep over het onderwerp goede regelgeving in Europa. Het doel van deze werkgroep was om een inventarisatie te maken van de verschillende geluidsregelingen die de Europese live-muziekscènes bepalen en uit te wisselen over de verschillende problemen die deze regelgeving met zich meebrengt voor de livemuzieksector. Deze werkgroep bracht de vele verschillen in Europese geluidswetgeving onder de aandacht en bevestigde het idee dat de meeste van deze verordeningen niet zijn aangepast aan de realiteit van de sector en een bedreiging kunnen vormen voor de diversiteit en vrijheden van de muzieklocaties, clubs en festivals en de artistieke diversiteit.

Op deze pagina vindt u een dia met een overzicht van de informatie en functies die tijdens de werkgroepsessie zijn uitgewisseld, evenals technische fiches die de geluidsregeling voor elk land gedetailleerd beschrijven. U kunt ze gratis downloaden!

Live DMA is een Europees netwerk dat zich inzet voor het ondersteunen en bevorderen van de omstandigheden in de sector livemuziek. Live DMA is van nature een internationaal samenwerkingsnetwerk op basis van gedeelde visies en waarden. Sinds de oprichting is de uitwisseling van best practices en ervaringen de spil van het bestaan van het netwerk. Door de jaren heen is Live DMA gegroeid in termen van grootte en impact. Tegenwoordig bestaat het netwerk uit 19 leden verspreid over 15 landen. De leden zijn regionale en nationale verenigingen van livemuziek die meer dan 3.000 muzieklocaties, clubs en festivals in heel Europa vertegenwoordigen.

Enige Nederlandse lid van Live DMA is de Vereniging Nederlandse Poppodia en –Festivals (VNPF).

Bron: Live DMA

LID WORDEN