NIEUWS

20-07-2020

Maaike Westinga verkozen tot nieuwe voorzitter van de OISTAT architectuurcommissie!

Oistat is een internationaal samenwerkingsverband tussen theatervormgevers, theatertechnici en architecten, die in zes commissies minimaal één keer per jaar vergaderen, elkaar dan hun werk laten zien, verworven kennis delen, voorstellingen en theaters bezoeken en samen projecten uitvoeren. Veel deelnemers aan Oistat werken vaak ook samen in bijvoorbeeld normencommissies of competities buiten Oistat, organiseren congressen en nodigen elkaar uit als spreker of docent. Doordat de VPT een OISTAT-center is, bent u als VPT-lid automatisch ook lid van OISTAT en kunt deelnemen aan alle OISTAT activiteiten en -netwerk.

Tijdens de jaarlijkse commissievergadering op 19 juni, die dit jaar op Zoom werd gehouden vanwege de wereldwijde pandemie, werd Maaike Westinga, voorzitter van de VPT, verkozen tot nieuwe voorzitter van de architectuurcommissie voor de komende 4 jaar!

Ter ondersteuning van de nieuwe voorzitter is gezocht naar drie vice-voorzitters. Torsten Nobling van STTF Zweden, al lang vice-voorzitter, stemde ermee in om voor een volgende termijn door te gaan. Jeong-Sik Yoo, individueel lid uit Korea trad naar voren als tweede vice-voorzitter en Peter Ruthven Hall van SBTD Verenigd Koninkrijk als derde vice-voorzitter. Tim Foster zal als vierde vice-voorzitter ondersteunen en zijn werk voor Theaterarchitectuurwedstrijd (TAC) voortzetten.

Wij feliciteren Maaike met haar benoeming en wensen haar veel werkvreugde en zegen toe in haar nieuwe functie!

LID WORDEN