NIEUWS

30-11-2021

Maandag Middag Meetup Virtual Reality

Maandag Middag Meetup: Liefde in tijden van Virtual Reality

Een coproductie van de Nederlandse Reisopera, Opera Zuid, de Nationale Opera, WeMakerVr en M31 ontwikkelde een zeer speciale versie van de mythe over Orpheus en Eurydice, waarbij de geliefden elkaar zijn kwijtgeraakt en slechts communiceren via sms met L’Amour, de personificatie van de liefde.

Regisseur Robin Coops bundelde zijn krachten met Scenograaf Maze de Boer en VR-pionier Avinash Changa, die speciaal voor deze voorstelling nieuwe technieken ontwikkelde om de VR-gebruiker een zo immersief mogelijke ervaring te bieden.

Middels theater en VR-technologie laten Coops, de Boer en Changa het publiek drie verschillende perspectieven aan den lijve ondervinden: dat van Orpheus, Eurydice én L’Amour. Deze krijgen gestalte in drie korte voorstellingen, die zowel afzonderlijk als in samenhang te beleven zijn.

Afgelopen maandag 6 december vertelden ze een dertigtal toehoorders enthousiast over hoe zijn dit project tot stand is gekomen en hoe ze hebben aangepakt. Robin begon met een inhoudelijke uiteenzetting, waarna Maze de scenografie van de voorstelling besprak en liet zien. Waarna Avinash, van WeMakeVR, de presentatie sloot met de virtual reality onderdelen die de bezoekers ervaren. 

De voorstellingen van O|A|E staan gepland aankomende maart.

 

 

LID WORDEN