NIEUWS

16-05-2018

Masteropleiding DAS Creative Producing geaccrediteerd door NVAO

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) heeft een positief besluit genomen over de accreditatie van de nieuwe masteropleiding DAS Creative Producing. DAS Creative Producing start in september 2018. De opleiding is onderdeel van DAS Graduate School, verbonden aan de Academie voor Theater en Dans/AHK.

De NVAO over de opleiding DAS Creative Producing: De masteropleiding Creative Producing is gebaseerd op een heldere visie en is er sprake van een uitstekende integrale opzet. Sterke punten zijn de gevarieerde werkvormen, de expliciete visie op opleiden en leren die is vertaald in een innovatieve opbouw van het curriculum, het goed samengestelde team van docenten, keynote sprekers, tutoren en coaches, die elkaar vanuit hun eigen disciplines aanvullen, en de fraaie locatie en faciliteiten. De inhoud is voldoende internationaal georiënteerd, speelt in op de maatschappelijke en culturele actualiteit, en is van het gewenste masterniveau.

Entrepreneurship in the arts De wereld en de kunsten zijn continu in ontwikkeling en het produceren binnen de kunstensector wordt steeds complexer. De werkpraktijk van de producent is in toenemende mate divers, interdisciplinair en internationaal georiënteerd. Er is een grote behoefte aan nieuwe, innovatieve modellen en structuren waarin een duurzame verbinding tot stand wordt gebracht tussen kunstenaars, publiek en financiers.

LID WORDEN