NIEUWS

13-03-2017

Mecanoo wint prijs voor cultuurcentrum Manchester

Mecanoo architecten heeft de Civic Trust Selwyn Goldsmith Award for Universal Design gewonnen met het cultuurcentrum HOME in Manchester. HOME is ontworpen voor de productie en vertoning van geëngageerd en vooruitstrevend theater, films en beeldende kunst. Het is een uitnodigende laagdrempelig gebouw, een culturele broedplaats waar makers en het publiek elkaar ontmoeten.

Universal Design gaat over van gebouwen die voor iedereen bereikbaar, toegankelijk en veilig zijn, aldus Francesco Veenstra partner bij Mecanoo.

Het is de tweede keer dat Mecanoo deze prestigieuze prijs ontvangt. In 2015 kreeg het bureau de Selwyn Goldsmith Award voor de Library of Birmingham. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Civic Trust Awards.

De Selwyn Goldsmith Award, vernoemd naar een van de grondleggers van Universal Design, bekroont projecten in de gebouwde omgeving die zo zijn ontworpen dat ze rekening houden met de behoeften van alle gebruikers en daarom voor iedereen op een gelijkwaardige manier gebruikt kunnen worden.

Bron: Mecanoo architecten

LID WORDEN