NIEUWS

09-04-2018

Melle Daamen treedt terug als Algemeen Directeur van Theater Rotterdam

Melle Daamen treedt terug als Algemeen Directeur van Theater Rotterdam

In goed overleg met de Raad van Toezicht van Theater Rotterdam heeft Melle Daamen besloten zijn functie als Algemeen Directeur per 5 april 2018 neer te leggen. Daamen heeft sinds zijn aantreden in september 2016 als Algemeen Directeur leiding gegeven aan de fusie tussen het Ro Theater, het Productiehuis Rotterdam en de Rotterdamse Schouwburg. Daamen is tot de conclusie gekomen dat de volgende fase van Theater Rotterdam naast de externe vertegenwoordiging ook veel interne energie blijft vragen, terwijl zijn kracht meer op beleid en visieontwikkeling is gericht.

Melle Daamen: “Ik ben vol overtuiging en energie aan deze klus begonnen en ben er van overtuigd dat Theater Rotterdam op de goede weg is; de reacties op onze voorstellingen laten dat ook zien en daar ben ik trots op. Tegelijkertijd stel ik vast dat de fusie organisatie óók veel interne aandacht en energie vraagt en heb ik gemerkt daarin minder tot mijn recht te komen. Daarom heb ik in goed overleg met de RvT besloten mijn functie neer te leggen en mij in de toekomst te richten op rollen die beter bij mij passen. Ik wens Theater Rotterdam een mooie toekomst en blijf met interesse de resultaten volgen.”

Jos Baeten, voorzitter RvT: “Melle heeft met zijn komst naar Rotterdam het geloof in Theater Rotterdam onderstreept en wij zijn trots dat hij indertijd die stap heeft gemaakt. Hij heeft met veel energie zijn rol hier in Rotterdam opgepakt en TR op de kaart gezet. Met Melle hebben we geconcludeerd dat TR niet klaar is en ook de komende jaren veel van hem zal vragen. Wij hebben groot respect voor de persoonlijke keuze die Melle maakt. Namens de RvT dank ik Melle voor zijn creativiteit en manier van kijken naar TR en de omgeving waarin TR werkt. Ik wens hem veel geluk bij de andere invulling van zijn carrière.”

Theater Rotterdam zal op korte termijn een nieuwe Algemeen Directeur aanstellen.

bron: Theater Rotterdam 

LID WORDEN