NIEUWS

01-02-2022

Meyer presenteert nieuwe Panther linear line array

Meyer Sound heeft Panther aangekondigd als "een nieuw vlaggenschip lineaire line array-luidspreker ontworpen om te voldoen aan de snel veranderende vraag naar grootschalige touring- en geïnstalleerde systemen".

De akoestische output van Panther ligt dichter bij de aanzienlijk grotere en zwaardere Leo line array-luidspreker en neemt de slanke vorm van de bestaande Lyon line array-luidspreker over. Panther weegt slechts 68 kg en biedt aanzienlijke besparingen op stroomverbruik van de vlaggenschip line array-luidsprekers van de vorige generatie, zegt Meyer. Een dubbele analoge/Milaan AVB-netwerkingangsmodule betekent dat Panther flexibele signaaldistributie-opties biedt en elke kast wordt standaard geleverd met een IP55-classificatie voor weersbescherming - en dat alles tegen aanzienlijk lagere initiële kosten in vergelijking met Leo en Lyon.

"Dit is onze belangrijkste luidsprekerintroductie in meer dan tien jaar", zegt John Meyer, president & CEO van Meyer Sound. "Panther bevordert mijn toewijding aan het maken van luidsprekers met lineaire respons, voorspelbare dekking en uitgebreide headroom voor dynamische, ongecomprimeerde muziekweergave - met name tijdelijke pieken. In wezen produceert Panther bijna hetzelfde vermogen en dezelfde headroom als Leo. Ik ben trots op hoe onze ingenieurs ambitieuze prestatiebenchmarks hebben bereikt, terwijl ze het gewicht hebben verminderd en de energie-efficiëntie hebben verhoogd.”

De elektronicamodule in Panther is een geheel nieuw, lichtgewicht ontwerp met een vierkanaals Klasse D-versterker gekoppeld aan een innovatieve voeding. Met geavanceerde vermogensfactorcorrectie en hogere spanningsrails, levert het nieuwe versterkerpakket een hogere piekstroom naar de luidsprekers terwijl de AC-lijn stabiel wordt belast.

Het Panther-engineeringteam, geleid door technisch directeur, akoestisch en mechanisch, Katie Murphy, streefde naar een uniforme benadering van gewichtsvermindering.

"Met Panther blinken we uit met een volledige systeemontwerpaanpak", zegt Murphy. "We lieten de elektrische en mechanische ingenieurs samenwerken in een gecoördineerde inspanning, wat betekende dat we het verminderde gewicht van de versterker en transducer konden benutten met nieuwe kastontwerpen en materialen om het gewicht verder te verminderen. Iedereen was in sync bij elke stap om onze doelen te bereiken.”

Een lager gewicht betekent dat er meer Panther-luidsprekers op een enkele motor kunnen worden gevlogen, en grotere arrays kunnen dezelfde truss- en ophangpunten delen met uitgebreide video- en verlichtingsapparatuur. Ook kunnen grotere en langere arrays buiten worden gevlogen terwijl ze voldoen aan de nieuwe wind veiligheidsvoorschriften. De aanzienlijke gewichts- en afmetingenvermindering van Panther draagt ​​ook bij aan minder CO2-uitstoot tijdens het transport.

De Panther-familie bestaat uit drie kasten met verschillende horizontale dekkingspatronen. Panther-M en Panther-W zijn respectievelijk 95 en 110 graden en zullen bekende opties zijn voor bestaande Meyer Sound-bezitters. Panther-L is voorzien van een geheel nieuwe hoorn met lange worp met een strak gedefinieerd horizontaal patroon van 80 graden. Met drie opties kunnen systeemontwerpers de dekking nauwkeurig afstemmen op locaties van elke omvang met een uniforme respons van voor naar achter, en kunnen in sommige toepassingen minder arrays of kortere arrays worden ingezet, zoals in-the-round configuraties.

Met standaard bescherming tegen weersinvloeden kunnen dezelfde Panther-kasten worden gebruikt voor binnen- of buitenevenementen zonder dat speciale voorbereidingen nodig zijn.

De Panther lineaire line array-luidspreker gaat in februari 2022 in productie.

LID WORDEN