NIEUWS

04-10-2023

MSG Sphere Bolvormige Concertzaal

"Zou het niet geweldig zijn om VR-ervaringen te hebben zonder die verdomde brillen? Dat is wat de Sphere is", zegt David Dibble, CEO van MSG. 

 

De MSG Sphere is veel meer dan alleen een evenementenlocatie. Het hart van de Sphere is een immens koepelvormig scherm dat de bezoekers omringt, van vloer tot plafond. Met behulp van geavanceerde visuele en audiovisuele technieken zal de Sphere een meeslepende ervaring creëren die alle zintuigen prikkelt. Zo is het object uitgerust met 17.500 zitplekken, 164.000 speakers en tienduizenden vierkante meters aan LED-panelen.

Binnenin de Sphere zit 's werelds grootste en scherpste LED-scherm: 15.000 vierkante meter met een resolutie van 16K. Ook zitten er 164.000 speakers in de bol, en technologie voor geureffecten. Sommige delen van het publiek kunnen ander geluid horen dan de rest, bijvoorbeeld in een andere taal.

De officiële opening van The Sphere Las Vegas was op 29 september 2023 met een concert van U2. Op X zijn verschillende sfeerbeelden rondgegaan, waarin te zien is hoe duizenden mensen genoten van het eerste concert op de nieuwe locatie:

https://www.youtube.com/embed/43o1YHsXm_w

LID WORDEN