NIEUWS

08-05-2019

Na 71 jaar is het licht gedoofd.

Willem Verhaar een icoon in onze lichtindustrie is op 7 mei 2019 overleden.

Acht jaar nadat bij hem de ongeneeslijke ziekte kanker werd geconstateerd. Aanvankelijk leek het er op dat hem nog een paar maanden gegeven was maar dat werden er gelukkig veel meer.

Willem begon in 1967 te werken bij Gemeente Hilversum voor directie Kunstzaken in cultureel centrum “de Vaart”. Dat was een instituut voor hedendaagse kunst. Er waren klassieke concerten en kindervoorstellingen. De heer Zijlstra werd directeur van Theater Gooiland in 
Hilversum dat toen op zijn kont lag. Willem werd gevraagd hier nieuw leven in te blazen. 

In 1979 werd Willem weggehaald bij Theater Gooiland om in Almere voor directie Kunstzaken te komen werken. Daar werd hij gevraagd het nieuwe theater De Roestbak op te starten. De plannen voor theater de Metropole lagen er en Willem werd gevraagd in het proces mee te gaan. Vanuit zijn technische achtergrond heeft hij het technische gedeelte gerealiseerd. Willem had nauwe contacten met de architecten. 

In 1989 vroeg Gerard Jongerius van firma Flashlight Willem om voor hem te komen werken. Mede door zijn technisch inzicht en ervaring bij het realiseren van nieuwbouwprojecten zou hij een waardevolle bijdrage gaan leveren. Bij Flashlight werd hij medewerker verkoop buitendienst. Na 15 jaar ging het bedrijf over in handen van de NOB en door verschillende directiewisselingen besloot Willem op te stappen. 

Met Artlight als driejarige tussenstop is hij in 2003 zijn eigen bedrijf Licht&Zo begonnen. Met zijn kennis en ervaring heeft hij dit opgebouwd tot een bloeiend bedrijf. 

In 2008 werd Willem geëerd met de Gouden Krommer voor 40 jaar inzet in theatertechniek. 

In 2011 werd zijn ziekte geconstateerd en kon hij de continuïteit van zijn bedrijf niet meer waarborgen. Als echte doorzetter ging hij verder aan de slag bij Controllux, waar hij als ambassadeur zijn steentje heeft bijgedragen aan de successen die we hebben mogen beleven.

Ruim 50 jaar heeft Willem ziel en zaligheid gegeven aan zijn grote passie: Licht!

We kennen Willem als een man kort aan de bal, vriendelijk en rechtvaardig, kundig in zijn vak en in hem verliezen wij een warm mens en super collega.

Willems uitvaart vindt op zaterdag 11 mei plaats.

Een condoleance achterlaten of een woord van medeleven kan via: https://www.memori.nl/gedenkplaats/willem-verhaar/

LID WORDEN