NIEUWS

05-11-2019

Natuurtheater De Kersouwe uit Heeswijk-Dinther wint Epidaurusprijs 2019

Tijdens de Jaardag van OPENLUCHTTHEATERS.NL (Vereniging Nederlandse Openluchttheaters) op zaterdag 2 november werd Natuurtheater De Kersouwe uit Heeswijk-Dinther gekozen tot winnaar van de Epidaurusprijs 2019. De Kersouwe, genomineerd naast Openluchttheater Cabrio uit Soest en Bostheater Ommen, kwam na stemming door de leden van OPENLUCHTTHEATERS.NL als beste uit de bus. De Kersouwe dankt de prijs aan de wijze waarop afgelopen seizoen overgestapt is op het gebruik van herbruikbare glazen bij evenementen.

OPENLUCHTTHEATERS.NL reikt jaarlijks de Epidaurus-prijs uit aan het meest innovatieve openluchttheater. Het doel is nieuwe initiatieven te stimuleren en de theaters uit te dagen hun innovaties te delen.

Henk Voets, voorzitter van  OPENLUCHTTHEATERS.NL maakte tijdens de jaarvergadering in Ede ook bekend dat 2019 weer een topjaar was: de 41 aangesloten theaters ontvingen samen ruim 452.000 bezoekers verdeeld over 817 voorstellingen. Hiermede werd het record aantal van vorig jaar verbeterd en het lijkt erop dat deze groei zich komende jaren nog gaat voortzetten. Vooral concerten en dance festivals zorgen voor de  toename van deze cijfers. Het aantal bezoekers aan de  toneelvoorstellingen en jeugdvoorstellingen blijft al vele jaren op een constant hoog niveau.
Bijna alle openluchttheaters in Nederland zijn voor 100% vrijwilligersorganisaties, waarbij vele medewerkers zich belangeloos inzetten om het theater nog mooier en professioneler te maken. Elk jaar gaan zij met vol enthousiasme de uitdaging aan om een maximaal resultaat te bereiken.

Foto: ‘Henk Voets (links), voorzitter OPENLUCHTTHEATERS.NL reikt de oorkonde uit aan Pieter-Jan van Hoof (rechts), voorzitter Natuurtheater De Kersouwe’.

LID WORDEN