NIEUWS

30-11--0001

​Nederlands Handboek Evenementen Veiligheid (NHEV) digitaal beschikbaar

Op woensdag 2 oktober is de eerste versie van het Nederlands Handboek Evenementen Veiligheid (NHEV) gelanceerd op het Congres Podia|Festivals|Evenementen in TivoliVredenburg in Utrecht. Vanaf nu is het NHEV 1.0 digitaal  en kosteloos beschikbaar op de site www.evenementenhandboek.nl en binnenkort ook via www.ifv.nl.

 

Lancering

Een digitaal exemplaar van het Handboek werd op het Congres overhandigd aan Hèrald van de Bunt (voorzitter VVEM) door Laura Bouwmeester (voorzitter van het bestuur van Stichting Evenementenhandboek). Het NHEV is ontstaan vanuit de bundeling van directe kennis van experts uit het veld en de aangesloten gemeenten. Daarnaast is gecheckt met internationale guides en diverse van toepassing zijnde documentatie.

 

Kwaliteitsimpuls

Met het realiseren van de eerste versie van het NHEV geven we een kwaliteitsimpuls in de veiligheidsaanpak van evenementen door een gemeenschappelijk denkkader, naslagwerk en referentiekader te bieden. Het is een dynamisch handboek, dat jaarlijks geüpdatet zal worden in samenwerking met de experts, de aangesloten gemeentes en het IFV. Het NHEV is geschreven en opgesteld voor en door evenementenorganisatoren, leveranciers, locaties, gemeenten, overige overheden en adviserende diensten.

 

Samenwerking Instituut Fysieke Veiligheid (IVF)

De ‘HEV 2018 Procesmodel Evenementenveiligheid’ van het IFV en het NHEV sluiten integraal op elkaar aan. Beide partijen hebben daartoe samengewerkt en zullen deze samenwerking ook in de toekomst voortzetten.

 

LID WORDEN