NIEUWS

16-07-2018

Nieuwbouw Rotterdam Ahoy gestart

Op de slotdag van het NN North Sea Jazz Festival, 14 juli, beleefde de evenementenaccommodatie een nieuwe mijlpaal in haar rijke geschiedenis; de eerste paal van het Rotterdam Ahoy Convention Centre en RTM Stage werd symbolisch geslagen. Wethouder Adriaan Visser, directeur Ahoy Peter van der Veer en directeur Heijmans Vastgoed Dick Laheij gaven het startsein onder het toeziend oog van vele relaties. In het vierde kwartaal van 2020 worden het nieuwe congrescentrum en de muziekzaal in gebruik genomen. Het ontwerp is van Kraaijvanger Architects.

Peter van der Veer, directeur Ahoy: “Ik ben ongelofelijk trots dat we na jaren van voorbereiding vandaag het officiële startsein hebben gegeven van de bouw. In januari 2021 zullen we ons 50-jarig jubileum op deze prachtige nieuwe plek vieren; ik kijk er enorm naar uit!”

Rotterdam Ahoy Convention Centre
Het Rotterdam Ahoy Convention Centre opent in 2020 haar deuren en bevat het grootste auditorium van Nederland met 2.750 stoelen. Het congrescentrum telt vier verdiepingen en krijgt 35 breakout rooms. Het is rechtstreeks verbonden met Ahoy Plaza en de Beurs- & Evenementenhallen.

Nieuwe concertzaal
RTM Stage, de grootste zaal in de nieuwbouw is veelzijdig. Het is niet alleen een auditorium én theaterzaal maar wordt, wanneer de stoelen compleet verwijderd zijn, een concertzaal voor concerten en events voor 7.000 personen. 

Spanning en intuïtieve oriëntatie 
Het nieuwe gebouw is ontworpen door het Rotterdamse Kraaijvanger Architects. David Hess, die tekende voor het ontwerp zegt: “Enerzijds ondersteunt het gebouw de spanning van een evenementbezoek, anderzijds biedt het de rust waarin ruimte is voor een intuïtieve oriëntatie. Het plan draagt bij aan de zintuiglijke prikkeling die hoort bij evenementen. Daarnaast zorgt het ontwerp voor een perfecte logistieke afstemming van de verschillende bezoekersstromen.”

Hart van Zuid Rotterdam
De renovatie en uitbreiding van de Beurs- & Evenementenhallen (vroegtijdig afgerond in mei 2018) en de komst van het congrescentrum en de muziekzaal maken onderdeel uit van de grootschalige gebiedsontwikkeling Hart van Zuid.

Bron: Rotterdam Ahoy

LID WORDEN