NIEUWS

25-02-2016

Nieuwe akoestiek voor Rijssens theater

Met de hulp van een Rijssense ondernemer en geluidstechnici uit Japan, Oslo en Twente wordt het Parkgebouw in Rijssen voorzien van nieuwe akoestiek, ook geschikt voor bijvoorbeeld kamermuziek, drama, operette of koren.

De medewerkers van het parkgebouw braken geregeld het hoofd over de akoestiek van het theater. De akoestiek van de zaal was zo droog, dat koren, orkesten en muziekverenigingen en niet wilde optreden. “Het klonk gewoon niet mooi”, zegt Tanja Zwiers-Vrugteman van het Parkgebouw.

Daar komt nu verandering in. Onder ander met behulp van twee geluidstechnici van Yamaha uit Japan en Noorwegen. Zij regelen het gloednieuwe akoestisch systeem dat is geplaatst door Innovation Audio uit Hengevelde. Zalen die dit systeem bezitten zijn het Operahuis in Warschau, de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam, en diverse andere locaties in Noorwegen, Japan en Amerika. Met dit systeem wordt de akoestiek van de zaal dusdanig verbeterd, zodat het podium beter geschikt wordt voor optredens van uiteenlopende muzieksoorten. Door het plaatsen van maar liefst 54 luidsprekers in het plafond van de theaterzaal en boven het podium, vier omnidirectionele microfoons en geluidsprocessoren kan straks in de Herman Wesselszaal de akoestiek naar wens aangepast worden. "Zodat de zaal ook geschikt wordt voor bijvoorbeeld kamermuziek, drama, operette of koren", aldus marketing-manager Ron Bakker van Yamaha Europe.

Bron: Tubantia 

LID WORDEN