NIEUWS

18-04-2018

Nieuwe directeur voor Theater Rotterdam

Walter Ligthart, de voormalige directievoorzitter van Het Nationale Theater in Den Haag, wordt per direct algemeen directeur van Theater Rotterdam. Eind vorig jaar maakte Ligthart al bekend dit voorjaar zijn functie bij Het Nationale Theater op te zeggen. Hij volgt Melle Daamen op die onlangs opstapte bij Theater Rotterdam, het gefuseerde Ro Theater, Productiehuis Rotterdam en de Rotterdamse Schouwburg. Daamen, eerder succesvol als directeur van de Stadsschouwburg Amsterdam, was tot de conclusie was gekomen dat de volgende fase van Theater Rotterdam naast de externe vertegenwoordiging ook veel interne energie bleef vragen en  dacht daardoor niet optimaal tot zijn recht te kunnen komen bij Theater Rotterdam.

Jos Baeten, voorzitter van de Raad van Toezicht van Theater Rotterdam, noemt de aanstelling van Ligthart een unieke kans voor het gezelschap. ‘Gezien zijn achtergrond, competenties, expertise en ervaring, kan hij een impuls geven aan de verdere organisatieontwikkeling, zowel intern als extern. Als voorzitter van de directie van Het Nationale Theater heeft hij op overtuigende wijze de fusie aldaar geleid. Met hem kan Theater Rotterdam verder uitgroeien tot grootstedelijk stadstheater.’

‘Theater Rotterdam neemt een belangrijke positie in, midden in een wereldstad, nieuwsgierig en met grote artistieke en maatschappelijke ambities. Ik zie er erg naar uit om daar mee vorm aan te kunnen geven. Met een warm hart en een koel hoofd,’ aldus Ligthart in een persverklaring.

bron: Theaterkrant

LID WORDEN