NIEUWS

08-09-2021

Nieuwe Unmute Us demonstraties op 11 september

Ondanks de mooie cijfers die worden gepresenteerd over de Nederlandse economie, blijft de nood in de culturele en creatieve sector onverminderd hoog. Bij de makers, kunstenaars, zzp'ers, organisaties en instellingen, en ook het publiek. We laten ons, hand in hand met het publiek, daarom ook steeds duidelijker horen. Zoals tijdens de actie Vol Gas Voor Cultuur afgelopen weekend tijdens de Formule 1, en de protestmars Unmute Us op 21 augustus. Wij ondersteunen deze, en we sluiten ons aan bij de volgende mars op zaterdag 11 september. 

Dit draait niet alleen om festivals en evenementen. Dit draait niet alleen om jongeren. Dit draait niet alleen om grote steden. Dit draait om iedereen die houdt van kunst en cultuur. De liefhebbers, jong én oud die zich door het hele land niet gehoord voelen. Dit draait niet enkel om de bezoekers maar ook om de hardwerkende mensen achter de schermen. Dit draait om de mentale gezondheid en om saamhorigheid. Dit draait om lachen, dansen en elkaar inspireren.

De mars is een krachtig signaal waar cultuurmakers én publiek samen komen om te laten horen hoe zeer we cultuur nodig hebben. Op 11 september zijn er maar liefst 11 aangesloten steden, in heel Nederland wordt de noodkreet geluid.  

Ook meelopen? Kijk dan op de website van Unmute Us om te zien op welke plekken je aan kan sluiten.

LID WORDEN