NIEUWS

22-12-2023

Nieuwe voorzitter VPT per 1 januari 2024

Beste leden van de Vereniging voor Podiumtechnologie, voor vele de VPT.

Voor diegene die mij nog niet kennen, mijn naam is Fred den Hartog en ik ben werkzaam als Hoofd Technische dienst/ Facilitaire zaken bij Theater Zuidplein in Rotterdam. Inmiddels ben ik op een leeftijd gekomen dat de kans aanwezig is dat volgend jaar september een Abraham-pop mijn voortuin zal verwelkomen.

Door mijn stagetijd aan de MTS in Rotterdam ben ik in aanraking gekomen met ons fantastisch vakgebied. In eerste instantie als lichttechnicus, maar later ook als toneelmeester en nu in de functie van Hoofd Techniek. Ik ben niet alleen in de theaterwereld werkzaam geweest, ook heb ik enkele jaren mogen werken in de evenementenbranche bij een laserverhuurbedrijf waar ik mooie lasershows en tours heb mogen doen, zowel in het binnen- als buitenland.

 

Sinds de laatste ALV van 30 mei 2023 ben ik toegetreden tot het bestuur van onze vereniging. Zoals velen van jullie ken ik de vereniging van ons magazine Zichtlijnen. In mijn introductie voor de ALV schreef ik dat het van belang is dat wij ons vak zo goed mogelijk uitdragen, dat we met z’n allen ambassadeur zijn voor dit geweldige vak. Na toetreding tot het bestuur heb ik deelgenomen aan verschillende bijeenkomsten, onder andere Dutch Theatre Green Book en Plenair OSAT overleg Arbeidsmarkt. Daarnaast ben ik ook in gesprek gegaan met meerdere hoofden techniek uit diverse theaters in Nederland. Uit al deze gesprekken kwam toch duidelijk naar voren hoe belangrijk het is om met zijn allen als vereniging de verbinding met elkaar te zoeken.

Onze vereniging is 40 jaar jong en met z’n allen bezitten we een schat aan kennis en informatie die we zo optimaal voor elkaar moeten benutten en gebruiken. Dit kunnen we als bestuur niet alleen, daarbij hebben we ook de hulp van leden nodig. Inmiddels is er een aantal leden opgestaan die samen met het bestuur willen zorgen voor die verbindingen. Verbindingen die nodig zijn op diverse fronten, denkend aan de Zero Emissie zones, duurzaamheid maar ook praktische zaken als het omgaan met overeenkomsten van verenigingen binnen onze branche. Als toekomstig voorzitter wil ik me samen met het bestuur en de actieve leden richten op het uitbouwen van deze verbindingen en ervoor zorgen dat wij als Vereniging voor Podiumtechnologie klaar zijn voor de toekomst. Waarbij we de kennis van de afgelopen 40 jaar goed kunnen gebruiken, maar laten we niet vergeten: wie alleen maar naar het verleden kijkt, richt zijn rug naar de toekomst.

Fred den Hartog

 

 

LID WORDEN