NIEUWS

19-01-2021

Nieuwe website Green Deal Circular Festivals live

Voor organisatoren van festivals die circulair willen ondernemen, is er nu het nieuwe platform van de Green Deal Circular Festivals beschikbaar. De site biedt onder andere kennis en handvatten op 6 circulaire thema’s: energie, eten en drinken, hernieuwbare hulpbronnen, plastic, transport en water.

Vanwege COVID-19 ligt de festival-industrie al geruime tijd zo goed als stil. Toch wordt er achter de schermen door veel organisatoren hard gewerkt om hun eerstvolgende festival, hopelijk dit jaar, (nog) duurzamer te organiseren. De nieuwe website helpt daarbij. Op de website leren organisatoren van elkaars ervaringen en delen zij hun kennis door eigen best practices op te voeren.

Bron: Rijksdienst voor ondernemend nederland

Over de Green Deal Circular Festivals

Green Deal Circular Festivals (GDCF) staat voor een toekomstbestendige en circulaire festivalindustrie. Bij de start eind 2019 hebben maar liefst 16 festivalorganisatoren uit 7 verschillende landen de Green Deal ondertekend. Dit weerspiegelt het internationale karakter van de festivals en de Europese samenwerking op het gebied van circulariteit. Samen werken zij aan het doel: in 2025 met hun festival(s) zoveel mogelijk circulair zijn.

Meer weten? Bezoek de nieuwe website: www.circularfestivals.nl

LID WORDEN