NIEUWS

07-01-2020

Nijmegen krijgt nieuwe popzaal Merleyn

Begin 2022 krijgt Nijmegen een nieuwe popzaal aan de Nieuwe Marktstraat. De nieuwbouw vervangt het huidige podium van Merleyn. Het podium valt onder Doornroosje dat ook de nieuwbouw financiert.

Het AD meldt dat er wordt gekozen voor nieuwbouw omdat het huidige pand lastig te exploiteren is vanwege geluidsoverlast. Isolatie is geen optie, aangezien de steunbalken door buurpanden lopen. Daarom is er acht jaar lang gezocht naar een geschikte locatie voor het huidige podium aan de Hertogstraat.

De nieuwe locatie van Merleyn komt op de plek van het voormalige Vitens-pompstation. Het pand en de grond wordt aangekocht door de Gemeente Nijmegen. De overeenkomst hiervoor wordt half januari getekend.

De eerste schetsen voor het nieuwe poppodium zijn al openbaar gemaakt. Doornroosje-directeur Toine Taks rekent op een jaar voor de procedures en nog een extra jaar voor het bouwen. Daarmee zou Merleyn begin 2022 op de nieuwe locatie kunnen openen.

Merleyn valt sinds 2008 onder Doornroosje en heeft een capaciteit van 200 bezoekers. Het podium wordt vooral gebruikt voor beginnende acts, plaatselijke artiesten en specifieke genres met een klein publiek. Jaarlijks host Merleyn 150 concerten waar zo’n 28.000 bezoekers op af komen.

© Ontwerp Bo Kristiaan Janssen

 

LID WORDEN