NIEUWS

04-05-2020

Nog meer aanvullende belastingmaatregelen vanwege coronacrisis

Er zijn weer nieuwe belastingmaatregelen om bedrijven en burgers te helpen bij het oplossen van problemen waar zij tegen aanlopen door de coronacrisis.

Het gaat om de volgende maatregelen:

Voor ondernemers

  • Voor uw aangifte inkomstenbelasting mag u ervan uitgaan dat u in de periode van 1 maart 2020 tot en met 31 mei 2020 voldoet aan het urencriterium. U mag ervan uitgaan dat u in deze periode ten minste 24 uur per week aan de onderneming hebt besteed. Zodat u gebruik kunt blijven maken van bepaalde aftrekposten.
  • U mag al in uw aangifte vennootschapsbelasting 2019 het verlies aftrekken dat u in 2020 verwacht door de coronacrisis. Dat doet u via een fiscale coronareserve.

Voor werkgevers

  • Als aanmerkelijkbelanghouder mag u in 2020 uitgaan van een lager gebruikelijk loon. Als uw omzet daalt als gevolg van de coronacrisis, mag u uw gebruikelijk loon in dezelfde verhouding verminderen. 
  • De vrije ruimte over uw fiscale loon tot en met € 400.000 verhogen we in 2020 van 1,7% naar 3%.

Voor burgers

  • Kunt u vanwege de coronacrisis tijdelijk uw hypotheek niet betalen? Dan mag uw kredietverstrekker u een betaalpauze geven waarin u geen (of minder) rente en aflossing betaalt. De belastingregels hiervoor worden versoepeld.

Meer weten?

Op belastingdienst.nl/coronavirus vindt u meer informatie over alle maatregelen.

LID WORDEN