NIEUWS

10-05-2021

Now 3.3: subsidie blok 3 nu geopend

Met de NOW-regeling kun je (je) personeel doorbetalen tijdens de coronacrisis. De regeling biedt een tegemoetkoming in de loonkosten voor bedrijven die door de coronacrisis structureel minder omzet hebben. Hoe hoger het omzetverlies, des te hoger de tegemoetkoming. Het doel van de regeling is om zoveel mogelijk banen en inkomens te behouden. Bedrijven die over deze subsidieperiode 20% omzetverlies of meer hebben, kunnen gebruikmaken van de NOW 3.3. De regeling geldt alleen voor bedrijven die werknemers in dienst hebben die in Nederland sociaal verzekerd zijn.

De NOW 3 loopt door tot 30 juni 2021 en is ingedeeld in 3 subsidieblokken van 3 maanden. NOW 3.3 aanvragen kan van 6 mei tot en met 30 juni 2021 voor de maanden april, mei en juni. Hoe hoger het omzetverlies, des te hoger de NOW-tegemoetkoming. Bij een omzetverlies van 100% ontvang je een tegemoetkoming van 85%, bij 50% omzetverlies krijg je 42,5% van de totale loonsom, et cetera. Na goedkeuring van die aanvraag ontvang je een voorschot van 85% van de loonsom in 3 termijnen.  

Het UWV voert de regeling uit. Met de simulatietool van UWV bereken je (schat je in) hoe hoog het definitieve bedrag wordt.

Bron: KVK

LID WORDEN