NIEUWS

22-11-2018

Ook voor VPT-leden: STEPP-contactdag “Tijdelijke installaties” op 18 december

Op 18 december wordt de STEPP-contactdag gehouden op de Erasmushogeschool campus KAAI. Het centrale thema van deze contactdag is tijdelijke installaties, hoe gaan we om met constructies op onze scene, in onze tentoonstellingshal of op een evenement? Waarbij moeten we rekening houden als we die installaties gaan belasten? Hoe verzeker je de veiligheid bij dergelijke structuren? Kortom een interessante dag die je nadien met een andere oog laat kijken naar tijdelijke installaties in, rond of op je gebouw.  

Aan het programma wordt nog volop gewerkt maar het blijft de gekende vorm: boeiende sprekers met een inspirerende lezing, twee leuke workshops waar we de theorie omzetten in de praktijk, en daarnaast veel ruimte voor gesprek, intervisie en netwerken met collega’s en leveranciers, van bij de koffie tot en met de ‘One for the road’.  

De dag wordt gestart met een 'out of the box' lezing van Nic Geeraert van BeBamboo. Nic is een ervaren rigger met een passie voor tijdelijke structuren in bamboe. Tijdens zijn presentatie durven we te dromen van toepassingen in bamboe maar stellen we ons ook kritisch op. Kan bamboe een alternatief zijn? Hoe denken de verzekeringsmaatschappijen over constructies in bamboe? Hoe berekenen we lasten voor dergelijke constructies? 

Daarna neemt Bruno Lerminiaux de bezoekers mee naar de wereld van krachten en lastberekeningen bij trussconstructies. Een tocht met heel wat praktische tips and trics.   

In de namiddag kan men zelf aan de slag in de ruimtes van het RITCS. Er zijn 2 workshops. In een eerste workshop helpt Bruno om de theorie van de voormiddag om te zetten in de praktijk. Tijdens de andere workshop richt Roel Proesmans zich op de veiligheid in en rond trussconstructies. 

Naar goede gewoonte wordt de dag afgesloten met een babbel en one for the road. 

Praktisch: 

  • Dinsdag 18 december - 10:00 - 17:00 uur - onthaal & koffie vanaf 9:30 uur;
  •  Leden STEPP/VPT/B-ESA/OpenDoek: € 60,- - Niet-leden: € 100,- (lunch inbegrepen)
  • Inschrijven kan je via deze link;
  • Locatie & bereikbaarheid.


Bron: STEPP

LID WORDEN