NIEUWS

13-05-2016

Open Oproep ADE Sound Lab 2016

Het Stimuleringsfonds organiseert in 2016 samen met het Amsterdam Dance Event (ADE) een tweede editie van ADE Sound Lab, dit keer met het thema Frequencies. ADE Sound Lab is een verdiepend programma van dit Amsterdamse festival, gericht op experiment en innovatie op het gebied van geluid, klanksynthese en visualisaties van licht en geluid. Amsterdam Dance Event 2016 vindt plaats van 19 t/m 23 oktober 2016.

Oproep
Het Stimuleringsfonds en ADE roepen makers, programmeurs en muzikanten op een projectvoorstel aan te dragen voor ADE Sound Lab 2016. ADE Sound Lab is een meerdaags programma met demonstraties, workshops, performances, een instrumentenmarkt, masterclasses en lezingen. Het resultaat van deze Open Oproep is een tentoonstelling met installaties en performances binnen het ADE Sound Lab programma. Er is ruimte voor onderzoek naar de vertaling van het thema ‘frequencies’ in brede zin. De focuspunten van de Open Oproep zijn een vertaling van geluid naar licht en de analyse van content van geluid. De ingediende projecten moeten uitermate geschikt zijn voor een presentatie of performance.

De oproep maakt deel uit van het flankerend beleid van de Deelregeling E-cultuur. ADE en het Stimuleringsfonds willen makers de ruimte geven om te experimenteren met nieuwe methodes en technologieën, en de weg vrij maken voor presentaties op andere (internationale) festivals. Eerder toegekende projecten binnen deze samenwerking zijn hier te vinden.

Beoordeling
Uit de inzendingen selecteert het Stimuleringsfonds samen met ADE en STEIM een aantal voorstellen voor het programma. Daarbij letten zij met name op de kwaliteit van de te presenteren projecten, de motivatie van de deelnemers en de samenhang met het programma van ADE Sound Lab. In welk onderdeel het project een plek kan krijgen, besluit ADE in overleg met de betrokkenen. De subsidie is uitdrukkelijk bedoelt voor het presentatieklaar maken van bestaande projecten. Per project kan tot een maximum van € 7.500 worden aangevraagd. Het Stimuleringsfonds reserveert voor deze oproep een totaalbedrag van € 80.000. De beoordeling heeft de vorm van een tender: de adviseurs verkiezen een aantal voorstellen boven de andere. Het Stimuleringsfonds zal alleen communiceren over de geselecteerde voorstellen en niet corresponderen over de afwijzing van individuele voorstellen.

Indienen
Stuur het voorstel uiterlijk 13 juni 2016 in. De selectie van de voorstellen wordt uiterlijk 5 juli 2016 per e-mail en in de nieuwsbrief van het Stimuleringsfonds bekendgemaakt. Een voorstel dien je in via de online aanvraagomgeving van het Stimuleringsfonds. Selecteer eerst bij de vraag ‘Bij welke ronde wilt u indienen?’ de regeling Open Oproep. Selecteer daarna de ronde ‘Open Oproep ADE Sound Lab’. 

Het voorstel bestaat uit:

 • Een heldere, beknopte omschrijving van het project- en presentatieplan;
 • Documentatie van het project en van eerdere, vergelijkbare projecten in de vorm van tekst,
 • beeld en/of video (links);
 • Een begroting die inzicht geeft in de kosten van de presentatie van het project, met een
 • maximum van € 7.500;
 • CV(‘s) van de betrokken makers;
 • uittreksel KvK.

Het project- en presentatieplan is een pdf-bestand op A4-formaat, telt maximaal 10 pagina’s en is niet groter dan 5 MB. Als de inzending niet aan bovenstaande omschrijving voldoet, kan er geen inhoudelijke beoordeling plaatsvinden.

Procedure
De procedure van een Open Oproep is beschreven in het Algemeen Subsidiereglement van het Stimuleringsfonds. De geselecteerde voorstellen ontvangen subsidie op basis van de Deelregeling E-cultuur. Voor vragen over de Open Oproep en de procedure kunt u contact opnemen met Nienke Doekes, adjunct secretaris Deelregeling E-cultuur, n.doekes@stimuleringsfonds.nl of via 010-436 1600.

Verder ter informatie

 • Om subsidie te ontvangen moet je zijn ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel. Is dat niet het geval dan is het mogelijk om je na de selectie alsnog in te schrijven.
 • Er kan geen concept van het voorstel aan het fondsbureau worden voorgelegd.
 • Indieners ontvangen uiterlijk 16 juni per e-mail een ontvangstbevestiging.
 • Het fondsbureau neemt contact op met de geselecteerden.

Bron: Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

LID WORDEN