NIEUWS

23-02-2017

Open oproep Kunstwerf Ebbingekwartier Groningen

De gemeente Groningen schrijft de Open Oproep Kunstwerf Groningen uit om het beste ontwerp te vinden voor permanente huisvesting van vijf podiuminstellingen in het Ebbingekwartier. Het Ebbingekwartier is een jonge, creatieve stadswijk aan de rand van de binnenstad van Groningen.
Dit gebied levert een flinke bijdrage aan:

  • Eigentijds stedelijk wonen voor diverse doelgroepen
  • Nieuwe vormen van studentenhuisvesting en creatief ondernemerschap

De gemeente kiest met de open oproep voor een aanpak die past bij de culturele context van het gebied en hoopt ook jonge, vernieuwende architecten de kans te geven om aan de ambities bij te dragen.

Bij de herontwikkeling van het Ebbingekwartier worden tal van urgente ruimtelijke ontwikkelingen vervlochten, waarbij bestaande en nieuwe creatieve en culturele functies in een groter gebied op elkaar kunnen worden betrokken. Het gaat bijvoorbeeld om de campus voor de University College met wonen, research, wetenschaps-, cultuur- en sportvoorzieningen, de nieuwbouw van een basisschool, het Studenthotel, de komst van het belangrijke Centraal Busstation UMCG en het Universiteitstheater met podium.

De Open Oproep Kunstwerf Groningen is een openbare projectprijsvraag die verloopt in twee ronden.
De eerste ronde heeft het karakter van een ideeënprijsvraag, waarin de deelnemers wordt gevraagd om een beknopte visie op de opgave. Uit de inzendingen selecteert een onafhankelijke vakjury minimaal drie en maximaal vijf inzendingen. De inzenders hiervan worden uitgenodigd voor de tweede ronde, waarin aan hen wordt gevraagd hun visie uit te werken tot een structuurontwerp met begroting. Uit deze inzendingen wordt één ontwerp als winnend plan geselecteerd.

Deelname aan de prijsvraag is uitsluitend mogelijk door registratie vooraf en door het inzenden van de benodigde documenten. De registratie voor deelname sluit op 17 april 2017 om 12.00 uur (middag). Op vrijdag 10 maart 2017 van 14.30 - 17.00 uur organiseert de gemeente Groningen een informatiebijeenkomst op locatie voor geïnteresseerden in deelname aan de prijsvraag.

Zie hier voor meer informatie en het Registratieformulier Open Oproep Kunstwerf Groningen.

Bron: Gemeente Groningen, Architectuur Lokaal

 

LID WORDEN