NIEUWS

19-08-2019

Open Oproep Uitzonderlijke Presentaties

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie creëert ruimte voor verrassende voorstellen die vernieuwende presentaties binnen de creatieve industrie voor een nieuw of specifiek publiek stimuleren. Presentatie-instellingen, tentoonstellingsplekken, musea of nieuwe initiatieven worden gevraagd met een voorstel te komen voor het ontwikkelen van een onderscheidende presentatie om de kwaliteiten en betekenis van de hedendaagse architectuur, vormgeving en digitale cultuur te tonen aan het publiek. Het fonds beoogt hiermee jaarlijks enkele onderscheidende, gedurfde of ambitieuze publiekspresentaties mogelijk te kunnen maken. Deadline is woensdag 2 oktober 2019.

Musea en presentatie-instellingen, zowel nieuw als gevestigd, kunnen een aanvraag indienen voor het ontwikkelen van een niet-reguliere presentatie of tentoonstelling en aanvullende activiteiten voor het belichten van een onderwerp, thema of actualiteit binnen de ontwerpende disciplines. De aanvrager wordt gevraagd een bijzondere samenwerking aan te gaan met ontwerpers, makers, curatoren of andere professionele partijen die zich inzetten voor ontwerp of nieuw publieksbereik.

Presentatie-instellingen, tentoonstellingsplekken, musea of nieuwe initiatieven kunnen een aanvraag indienen voor het ontwikkelen van een niet-reguliere, eenmalige, tijdelijke presentatie of tentoonstelling en aanvullende activiteiten. Het voorstel richt zich op een presentatie die fysiek te bezoeken is in Nederland. 

financieel
De open oproep heeft een beschikbaar budget van € 315.000. De aangevraagde realisatiesubsidie is minimaal € 50.000 en maximaal € 150.000. Het is ook mogelijk om een voorstel in te dienen voor een nadere verkenning en onderzoek in de voorbereiding op een uitzonderlijke presentatie of een 'proof of concept' voor een maximaal bedrag van € 10.000.

indienen
Voorstellen kunnen uiterlijk woensdag 2 oktober ingediend worden via de online aanvraagomgeving van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. 

Lees hier meer over deze open oproep en hoe hiervoor in te dienen.

vervolg
Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie zal deze open oproep drie maal organiseren. De eerste sluitingsdatum is 2 oktober 2019. De tweede open oproep is in maart 2020 en de derde in augustus 2020. Per oproepronde is een budget van € 315.000 beschikbaar. 

Deze oproep komt voort uit de extra middelen die het ministerie van OCW aan het fonds ter beschikking heeft gesteld in 2018, 2019 en 2020 voor Talentontwikkeling & Vernieuwing.

LID WORDEN