NIEUWS

03-08-2020

Openluchttheaters komen toch met zomerprogramma

De Nederlandse openluchttheaters hebben in een paar weken tijd toch een zomerprogramma neer weten te zetten. Tot voorkort leek het theaterseizoen in de openluchttheaters niet door te gaan vanwege de corona-uitbraak. Nu de regels versoepelen, zijn er toch voorstellingen mogelijk. Tot ongeveer half september kun je genieten van theatervoorstellingen en concerten in de open lucht. Een leuke activiteit voor jong en oud tijdens de vakantie in eigen land. Uiteraard voldoen alle theaters aan de geldende coronamaatregelen.

 

In een intieme setting treden verschillende grote en kleine artiesten op. Het publiek zit op anderhalve meter afstand en bij de ingang, horeca en toiletten zorgen theaters voor volgende ruimte om afstand te houden. Het openluchttheater krijgt zo een nieuwe dimensie. De openluchttheaters, de artiesten, de vrijwilligers én het publiek zijn blij dat er deze zomer toch voorstellingen en concerten te zien zijn.

 

Voor jong en oud

Op de landelijke site www.openluchttheaters.nl is het programma te zien dat een groot aantal  openluchttheaters heeft weten op te zetten voor augustus en september. Zo kun je onder andere genieten van de muziek van Veldhuis en Kemper, Glennis Grace, Douwe Bob en Willeke Alberti in Openluchttheater Caprera in Bloemendaal. Cabaret van Kirsten van Teijn en Henry van Loon is te zien in de Kersouwe in Heeswijk-Dinther en toneel in het Amsterdamse Bos en bij Vis-à-Vis in Almere.

 

Daarnaast zijn er verschillende kindervoorstellingen te zien. Zo zingt Kikker leuke liedjes met de aller kleinsten in Amersfoort. In de voorstelling over Assepoester kunnen kinderen vanaf zes jaar genieten van een eigentijdse versie van het oude sprookje. Ook Roodkapje kiest dit jaar een ander pad in de Pinkenberg in Velp. Tot slot zorgt Robin Hood voor sensatie voor jong en oud in Harderberg.

 

Een magische dag

“Een voorstelling in het openluchttheater zorgt altijd voor een magische middag of avond. Wij zijn ontzettend blij dat we dit alsnog kunnen verzorgen voor ons publiek”, zegt Henk Voets, voorzitter van openluchttheaters.nl, de koepelorganisatie van Nederlandse openluchttheaters. “Daarbij staat de veiligheid van bezoekers uiteraard voorop. Artiesten en vrijwilligers staan te popelen om mensen weer een fijne tijd te bezorgen in het openluchttheater.”

LID WORDEN