NIEUWS

17-12-2018

Oproep: deel overeenkomsten vrijwilligers en stagiairs

De VNPF (Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals) inventariseert ten behoeve van de Arbeidsmarktagenda overeenkomsten met vrijwilligers en stagiairs. De Arbeidsmarktagenda Culturele & Creatieve sector is een document waarin 25 actiepunten staan om o.a. de arbeidsmarktpositie van mensen werkend in de kunst- en cultuursector te verbeteren. Ook het uitwerken van de, meer bekende, Fair Practice Code is bijvoorbeeld één van die agendapunten.

In het kader van een inventarisatie roept de VNPF op om geanonimiseerde (model)overeenkomsten voor vrijwilligers, stagiairs en werkervaringsplaatsers te mailen aan kees@vnpf.nl. Ook overeenkomsten uit andere delen van de kunst-, cultuur en creatieve sector zijn welkom. Binnen de Arbeidsmarktagenda heeft de VNPF verantwoordelijkheid genomen voor een onderzoek belegd bij de Boekmanstichting naar een vermeende verdringing en inventarisatie welke modelovereenkomsten voor VSW’ers er thans worden gebruikt in de gehele cultuursector. Stadhouders Advocaten voert een juridische toetst uit, draagt eventuele verbeteringen aan en ontwikkelt ze voor deelsectoren waar ze ontbreken.

Vragen over de Arbeidsmarktagenda of de Fair Practice Code?
Bel (06-28937015) of mail Kees (kees@vnpf.nl). Tijdens ESNS is er op zaterdag een panel te bezoeken over de Fair Practice Code. Op maandag 21 januari organiseert Kunsten ’92 in TivoliVredenburg een middag over de Arbeidsmarktagenda.

Bron: Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals

 

LID WORDEN