NIEUWS

02-09-2020

Over het IJ schiet nieuwe makers te hulp met het 'Makersloket'

Op 10 september kunnen nieuwe makers voor het eerst langskomen bij het Makersloket van Over het IJ: een mogelijkheid voor hen om het hemd van het lijf te vragen over verschillende gebieden van het nieuwe makerschap. Over het IJ Festival heeft een grote focus op talentontwikkeling en is als locatietheaterfestival expert in het ontwikkelen, begeleiden en een platform bieden aan makers die in vaak flexibele discipline-overstijgende vormen zoeken naar andere publieksbenaderingen/ relaties en gebruik van de ruimte/ locatie. Aangezien Over het IJ daarmee de afgelopen jaren een breed netwerk en expertise heeft opgedaan, wil zij deze kennis graag actiever delen met het veld. Aanmelden kan via www.overhetij.nl/makersloket.

 

Vraag maar raak

De vragen die de nieuwe makers kunnen stellen, kunnen breed variëren op verschillende gebieden zoals: artistiek, zakelijk, netwerk, productioneel of op het gebied van marketing en publiciteit. Denk hierbij aan vragen als: hoe ontwikkel ik mijn werk (op locatie) en de concepten en hoe regel ik de financiering hiervoor? Hoe zet ik een gezelschap of stichting op? Hoe en voor welke fondsen schrijf ik mijn aanvragen? Hoe stel ik een begroting op? Hoe realiseer ik (installatief) werk voor een klein publiek en maak ik het financieel rendabel (zeker nu er maar zo weinig publiek kan komen kijken)? Wie is mijn publiek en hoe bereik ik dit publiek? Waar kan ik mijn makerschap en werk ontwikkelen? Ook producerende of technische vragen als: wat betekent het om op locatie te werken, wat komt hier allemaal bij kijken? Wat houden de Coronaprotocollen precies in waar ik rekening mee moet houden en tot waar reikt hier de verantwoordelijkheid van de makers?

 

Voor wie

Het Makersloket is gericht op makers die net van de verschillende kunstopleidingen komen of zich anderszins ontwikkeld hebben als maker en een voorliefde hebben op het vlak van locatietheater en sociaal-artistieke projecten. Denk aan installatieachtig werk, één-op-één voorstellingen, projecten met een klein publiek of in een bijzondere opstelling, publiek als onderdeel van het werk zelf, of publiek dat noodzakelijk is in de uitvoering van een werk. Het is niet per se of alleen bedoeld voor makers die bij Over het IJ werk willen of kunnen ontwikkelen. We willen onze expertise en netwerk graag breder aanbieden (want kunnen ook niet iedereen een plek bieden), graag wijzen we waar passend makers door, of matchen hen met andere organisaties.

 

Kom langs of Zoom in

Het loket is één dag in de twee weken open. De komende maanden kun je terecht op: 10 en 24 september; 8 en 22 oktober, 5 en 19 november, 3 en 17 december. Je kunt je tot een dag van tevoren aanmelden via een formulier waarop je aangeeft op welk gebied/welke gebieden je specifieke expertise zoekt: artistiek, netwerk, zakelijk, productioneel, coronaprotocollen of marketing/publiciteit. Over het IJ zorgt er vervolgens voor dat je gekoppeld wordt aan de juiste mensen. Gesprekken zijn live of online via zoom.

 

Meer informatie en aanmelden kan via www.overhetij.nl/makersloket!

 

Foto: Moon Saris, Collectief Walden - WE BEGINNEN GEWOON (Over het IJ Festival 2017)

 

 

LID WORDEN