NIEUWS

14-02-2019

Peitsman Licht en Geluid breidt uit met overname Production Partners

Het Rotterdamse Peitsman breidt uit. Sinds 1 februari is de totaalpartner op het gebied van audiovisuele producties, de nieuwe eigenaar van het Utrechtse audiovisueel bedrijf Production Partners. Met deze tweede vestiging in het midden van het land neemt Peitsman de langverwachte stap van schaalvergroting.

“We vergroten de slagkracht van beide bedrijven enorm met deze overname”, verklaart eigenaar en oprichter Hans Peitsman. “We kunnen nog sneller, flexibeler en efficiënter leveren vanuit twee vestigingen. We blijven dichtbij de klant werken maar kunnen een veel groter gebied bestrijken”.

Zowel Peitsman als Production Partners staan in de branche bekend om hun hoge kwaliteit en vergelijkbare werkwijze. Beide zijn een betrouwbare totaalpartner voor alle benodigde techniek, maar ook voor advies rondom producties in licht, geluid en beeld. “We sluiten heel erg op elkaar aan”, stelt Peitsman. “Zowel qua materiaal als in de klanten die we bedienen en de kwaliteit die we nastreven”.

Verkopend en vertrekkend directeur Ed de Bree benadrukt ook de ‘goede match tussen Peitsman en Production Partners’. “Ik voorzie meer rust en focus in het bedrijf en een nóg verdere professionalisering. Ook voor het personeel ben ik blij dat de continuïteit van het bedrijf goed gewaarborgd is”, besluit De Bree.

Vestigingsleider van de Utrechtse divisie wordt Patrick Botterman, oud-werknemer van Production Partners. De afgelopen twee jaar werkte hij als technisch producent bij Backbone International, vooral voor de buitenlandse opdrachtgevers. “De klik met Hans Peitsman was meteen goed”, vertelt Patrick. “Een mooie uitdaging om deze verantwoordelijkheid te krijgen, en te zorgen dat we in deze nieuwe vorm nog betere kwaliteit leveren”.

Het personeel van Production Partners is op de achtergrond al overgenomen. De klanten zijn geïnformeerd. Tot nu toe zijn alle reacties positief: “Dat sterkt ons extra in de beslissing”, vertelt Peitsman. Er zal voor de klanten en relaties weinig veranderen, benadrukt hij. Production Partners blijft onder haar eigen naam opereren, als handelsnaam van Peitsman. “De gezichten blijven vertrouwd, de service en het assortiment aan materiaal wordt alleen maar groter”. Een feestelijke VIP-dag met alle personeel vormde de kick-off van het gezamenlijke nieuwe bedrijf.

Foto: v.l.n.r. | Patrick Botterman (vestigingsleider Utrecht), Hans Peitsman (directeur Peitsman) en Ed de Bree (voormalig directeur Production Partners)

Bron: Peitsman

LID WORDEN