NIEUWS

10-03-2016

Plan nieuwe schouwburg in Lochem van de baan

Het plan voor een nieuwe schouwburg was aanvankelijk onderdeel van een reeks ideeen om het gebied tussen de binnenstad en het Twentekanaal van nieuwe invulling te voorzien. De reeks werd gepresenteerd onder de noemer Etalage naar de Toekomst. Een concreet uitvloeisel van dit initiatied is de bouw van het gemeentehuis, de opknapbeurt van het gebied rond de rivier de Berkel en de komst van een nieuwe supermarkt.

De grond die nu dient als parkeerplaats van het gemeentehuis had volgens de plannen plek moeten bieden voor een multifunctionele accommodatie met onder andere een schouwburg. Deze plannen zijn in 2008 al geformuleerd. In de jaren daarna is dat veranderd. Zo trok de gemeente in 2010 ruim 3,2 miljoen euro uit om de schouwburg aan de Oosterwal te renoveren. De schouwburg zou dan weer minimaal tien jaar vooruit kunnen.

De afgelopen jaren hing echter ook nog steeds het plan boven de markt om een nieuwe schouwburg bij het gemeentehuis te realiseren. Tijden zijn echter veranderd. Het schouwburgplan is geen reële optie meer, zo vindt de gemeente nu. 

Bron: de Stentor

LID WORDEN