NIEUWS

16-03-2021

Plan voor honderd nieuwe 'party-teststraten'

Als je naar een evenement buiten de deur wil, kun je straks verplicht worden om een groen vinkje te laten zien in een nieuwe app, de CoronaCheck-app. Dit weekend wordt die al getest op de Back to Life-festivals in Biddinghuizen.

Een woordvoerder laat aan de NOS weten dat die speciale 'party' sneltests voorlopig gratis zijn voor iedereen die er gebruik van maakt. "Het kan wel zo zijn dat er in een later stadium een paar euro toeslag komt op je toegangsticket om het te kunnen blijven betalen", aldus een woordvoerder.

Om een groen vinkje te scoren moet iemand zich laten testen in een van de teststraten van Stichting Open Nederland. Dat is een samenwerking van Nederlandse bedrijven die de tests uit gaan voeren. In deze 'party'-teststraten word je getest met een sneltest. Die test kost een paar euro en is daarmee vele malen goedkoper dan de PCR-tests die in de GGD-teststraten worden gebruikt.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid gaan de 'party'-teststraten op zijn vroegst half april open. De parallelle teststraten komen op honderd plekken, een stuk minder dan kleine 300 testlocaties van de GGD. Daarom zal je voor de toegang tot een festival of concert soms wel iets meer moeite moeten doen.

LID WORDEN