NIEUWS

08-11-2017

PMSE-nieuwsbrief november 2017

Ledenvergadering en inhoudelijke sessie op 15 november, Jaarbeurs Utrecht
Op woensdag 15 november 2017 houdt PMSE Nederland om 10.30 uur haar jaarlijkse algemene ledenvergadering. We doen dat tijdens de Vakbeurs Festivak in de Jaarbeurs (hal 12, keynote-zaal 2) in Utrecht. Om 11.30 wordt de vergadering openbaar en delen we graag de laatste inhoudelijke ontwikkelingen op PMSE-gebied met je. Iedereen is welkom. Gratis toegang tot de beurs krijg je door je aan te melden op www.festivak.nl.

Programma inhoudelijke sessie

 • Extra frequentiegebieden gevonden?
  Er lijkt een heel scala aan kleine en grotere gebieden buiten de UHF te liggen waar PMSE gebruik van zou kunnen maken. Hoe zinvol zijn die stukjes? Wat kunnen we er wel en niet mee?
 • Samenwerken met het leger?
  Voor veiligheidsdoeleinden is veel frequentieruimte gereserveerd. Kunnen we daar wat mee? Er lijken mogelijkheden te zijn tot samenwerking.
 • Steeds meer problemen door het wegvallen van de 700 MHz-band 
  De overheid stelt dat de reservering van meer en meer frequentieruimte voor draadloze internetverbindingen en breedband noodzakelijk blijft. Hoe verloopt dat proces de komende jaren in de praktijk? Wat valt er exact uit? En wanneer gebeurt dat precies?
 • Meer internationale samenwerking
  Steeds meer landen zetten de PMSE-problematiek hoger op de agenda. Deels omdat de problemen alsmaar toenemen, deels omdat er door onder andere ons lobbywerk in die landen meer aandacht komt. Wij geven je een update.
 • ‘Digitalisering lost alles op’
  PMSE Nederland heeft meegewerkt aan een onderzoek naar de mogelijkheden en onmogelijkheden van de digitalisering van draadloze microfoons. Een belangrijke vraag in dit onderzoek is of digitalisering ook kan leiden tot besparingen in het gebruik van spectrum, met name bij grote evenementen. Wij delen de eerste, voorlopige conclusies met je.

Tot volgende week woensdag 15 november.

Bron: PMSE

LID WORDEN