NIEUWS

31-01-2024

Podium Techniek Dag - 23 en 24 maart 2024

 

Theaters, technische bedrijven en evenementenlocaties opgelet!

 

 

Op 23 en 24 maart organiseert de Vereniging voor Podiumtechnologie (VPT) de PODIUM TECHNIEK DAGEN.

 

 

“Heeft de techniek op en rond het podium altijd al jouw interesse gehad? En lijkt het je leuk om met video, geluid, of licht te werken? Kom dan naar de Podium Techniek Dagen.”

 

Met deze slogan wil de VPT toekomstige werknemers naar jouw bedrijf/theater/evenement/poppodium trekken om in het hele land de backstage werkzaamheden te kunnen beleven en met jouw podiumtechnici in gesprek te gaan.

De VPT is na de enorm succesvolle editie van 2023, op zoek naar zoveel mogelijk theaters, gezelschappen, technische bedrijven en evenementenlocaties die hun deuren openen om toekomstige werknemers een uniek inkijkje te geven in de wereld van de podiumtechniek.
 

 

DOE MEE! Want samen komen wij verder!
 
Is jouw organisatie geïnteresseerd om hieraan mee te doen?
Schrijf je in via info@vpt.nl of via www.podiumtechniekdag.nl

 

 

 

Tot 23 en 24 maart, overal in het land!

 

Namens het bestuur van de VPT,

Antoinette Wijffels

 

 

Vereniging voor Podiumtechnologie
Noorderweg 2J
1221 AA HILVERSUM
Tel: 020 - 61 61 238
www.vpt.nl
info@vpt.nl

 
 

 

 

 

Terugblik 2023

De Podium Techniek Dag 2023 was een waanzinnig succes. In afgelopen Zichtlijnen blikten we terug:
 

Chassé Theater Breda

Vorig jaar liet het Chassé Theater Breda de Podium Techniek Dag een beetje over zich heen komen, vertelt Hoofd Techniek & Facilitair Melvin Reinen. “We dachten dat er misschien een persoon of tien op af zou komen, maar het liep storm!” Het zeer gevarieerde publiek kon genieten van de omvangrijke technische apparatuur die Chassé in huis heeft. Reinen: “We hadden een promotiefilmpje gemaakt en een aantal collega's en ik gaven uitleg over alle apparatuur en lieten zien hoe die werkt. Ook namen we mensen mee de brug in.” Het publiek was enthousiast en Reinen heeft aan de open dag uiteindelijk drie nieuwe collega's overgehouden. En die nieuwe collega's zullen dit jaar tijdens de open dagen vertellen over hun eigen ervaringen!"

 

WestlandTheater de Naald

WestlandTheater houdt het evenement zo laagdrempelig mogelijk, wat ertoe leidt dat er een divers publiek naar binnen stapt. “We ontvingen bezoekers die een technische opleiding volgden en geïnteresseerd zijn om met theatertechniek aan de slag te gaan, maar ook een hoop scholieren die zich nog oriënteren. Dan is het prachtig om te kunnen laten zien hoe fantastisch ons vak is en met welke apparatuur je allemaal aan de slag kunt”, aldus Kool. Ook kwamen er bezoekers die al wat ouder waren, of een switch binnen de techniek zochten. Kool: “Juist voor de mensen die het vak helemaal niet kennen is alles nieuw en interessant. Onze specialisten die op de open dagen uitleg geven, passen hun verhaal dan ook aan op de bezoeker; zo blijft het voor iedereen boeiend.”

 

Lees hun volledige verhalen in het artikel dat in Zichtlijnen verscheen: 

 
 


 
Lees en kijk hieronder nog meer In de Media terug:


 


 


 


 


 

LID WORDEN