NIEUWS

29-03-2021

Post-corona steunpakket in de maak

Het demissionaire kabinet werkt samen met het bedrijfsleven aan een herstelplan voor na de coronacrisis. Dat heeft demissionair premier Rutte dinsdagavond 23 maart bekendgemaakt tijdens de persconferentie over de coronamaatregelen.

“Tegen ondernemers die financieel en emotioneel het water aan de lippen staat, wil ik een paar dingen zeggen”, zei Rutte. “Als de steunpakketten zijn afgelopen, zeggen we niet opeens: zoek het maar uit.” Ook de demissionair premier constateert dat er veel bedrijven zijn die worstelen met hun kaspositie en coronaschulden en gaten in het eigen vermogen hebben. “Daarom werken demissionair ministers Koolmees, Van ‘t Wout en Hoekstra aan een plan om het bedrijfsleven verder te helpen, deze crisis door.”

Rutte wilde dinsdag niet zeggen of het kwijtschelden van belastingschulden wordt opgenomen in het post-coronaplan. Wat MKB-Nederland en VNO-NCW betreft krijgen ondernemers tenminste tien jaar de tijd om schulden aan de overheid terug te betalen, tegen een lage invorderingsrente. Dat zou moeten gelden voor schulden aan de Belastingdienst, maar ook voor eventuele terugbetalingen van financiële steun uit de NOW en TVL-regelingen. Voor private schulden zou er een herstelfonds moeten komen dat de schulden overneemt.

LID WORDEN