NIEUWS

21-11-2016

Premies en wijzigingen collectieve zorgverzekering

De Federatie Cultuur (FC) heeft met Zilveren Kruis Achmea een collectieve korting afgesproken waar VPT-leden ook van kunnen profiteren.

Naast de verlaging van de premie voor de basisverzekering die Zilveren Kruis Achmea al heeft doorgevoerd, heeft de Federatie Cultuur het volgende afgesproken:

  • 7,5%! korting op de bruto premies voor de basisverzekering en 15%! korting op de premies voor de aanvullende- en de tandartsverzekeringen
  • Handige Pakket Keuze Assistent; u / uw medewerkers kiezen zelf het pakket dat het beste past
  • Consult via het Medisch Expertisecentrum Cultuur (MECC), speciaal voor medewerkers met lichamelijke klachten in de sector cultuur
  • Gemak: Zilveren Kruis ondersteunt werkgevers maximaal in de communicatie van het aanbod richting de medewerkers.

Voor de werkgevers onder u biedt deze collectieve regeling nog eens de volgende extra's:

  • Invloed op verzuim. Door de inzet van sneldiagnostiek, zorgbemiddeling en zorggarantie kunt u het verzuim beperken.
  • Een goede aanvulling op de arbeidsvoorwaarden voor de werknemers, die de werkgever niets kost.
  • Het Medisch Expertisecentrum voor de sector Cultuur. (MECC) Uw leden kunnen hier met alle gezondheidsvragen terecht. De medewerkers van het MECC hebben specifieke kennis van de beroepen en de bijbehorende risico’s in de cultuursector. Zij houden rekening met de eisen die het werken in deze sector aan medewerkers en ondernemers stelt.

Wijzigingen en premies

De premies van basisverzekering en de aanvullende verzekeringen voor 2017 zijn bekend. In 2017 wijzigen de basisverzekering en aanvullende verzekeringen. En stopt de aanvullende verzekering Extra Fit en Extra Sport.

Zilveren Kruis beperkt de premiestijging in 2017
De premie van de meest gekozen basisverzekering neemt met € 8,- toe naar € 117,45 per maand. Dit is de premie zonder korting. Door inzet vanuit reserves wordt de premiestijging beperkt. De premie van de Basis Plus Module, die onverwachte hoge zorgkosten dekt daalt naar € 2,95 per maand. De overige aanvullende verzekeringen stijgen gemiddeld met 4%. 

De premies en belangrijkste wijzigingen voor 2017 kunt u nu bekijken
De nieuwe premies en de belangrijkste wijzigingen van uw collectieve zorgverzekering staan klaar voor u. De nieuwe premies vindt u hier. De wijzigingen kunt u hier bekijken en downloaden: Collectief.

Zilveren Kruis stopt met Extra Fit en Extra Sport
Zilveren Kruis zegt deze per 1 januari 2017 op en beëindigt deze pakketten. Een aantal vergoedingen uit deze pakketten gaat in 2017 naar de aanvullende verzekering 1, 2, 3 of 4 sterren. Een aantal vergoedingen vervalt helemaal. Uw medewerkers krijgen een aanbod voor een vergelijkbare nieuwe aanvullende verzekering zodat ze verzekerd blijven van goede zorg. Extra Vitaal blijft wel bestaan. 

Heeft u vragen over dit bericht?
Neemt u dan contact op met uw intermediair of (desk)accountmanager. U bereikt Zilveren Kruis van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur op (071) 367 08 25. Of u stuurt een e-mail naar zakelijk@zilverenkruis.nl.

Bron: Zilveren Kruis

LID WORDEN