NIEUWS

13-01-2021

Proefevenementen uitgesteld wegens Britse variant coronavirus

De proeven met evenementen worden voorlopig uitgesteld. De vier evenementen die later deze maand zouden plaatsvinden met honderden bezoekers worden op de lange baan geschoven vanwege de Britse variant van het coronavirus.

Op de persconferentie van dinsdag avond 12 januari noemde premier Rutte de beelden en cijfers die uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland komen "alarmerend, en dat is nog zwak uitgedrukt". Volgens het Rutte hebben ze  geen andere keuze want de cijfers gaan niet snel genoeg omlaag.

Riemer Rijpkema namens de Stuurgroep van Fieldlab Evenementen: “Dit is wel een teleurstelling. We hebben nog steeds de overtuiging dat onze praktijkonderzoeken in een veilige omgeving plaatsvinden, zelfs met de Britse variant die nu is opgedoken. Maar we hebben er begrip voor dat men de impact van die variant nader wil onderzoeken. We weten dat van dit uitstel geen afstel komt. De onderzoeken van Fieldlab zijn en blijven nodig voor het perspectief van de gehele evenementenbranche.”

De komende periode wordt door Fieldlab benut om de impact van die variant nader te onderzoeken.

Fieldlab Evenementen is een gezamenlijk initiatief vanuit de evenementensector, verenigd in het Eventplatform, de Alliantie van Evenementenbouwers en de Ministeries van Economische Zaken, Justitie & Veiligheid, Volksgezondheid, Welzijn & Sport en Onderwijs, Cultuur & Wetenschap.

LID WORDEN