NIEUWS

06-12-2021

Rondetafelgesprek: de zzp’er bestaat wél!

‘De zzp’er bestaat niet’ is een cliché dat de afgelopen jaren regelmatig terugkomt in het politiek-maatschappelijk debat. Het geeft aan dat de totale groep van meer dan één miljoen zelfstandigen zonder personeel zeer divers is. Dat maakt beleid ontwikkelen lastig. Om tot toekomstbestendig en uitvoerbaar beleid te komen zijn feiten en cijfers cruciaal. Daarom presenteerden ZiPconomy, HeadFirst Group en ONL voor Ondernemers het rapport ‘De zzp’er bestaat wél. Feiten over zelfstandigen zonder personeel’.

Welke feiten en cijfers springen in het oog? Wat zijn in een notendop de conclusies. Je hoort het op woensdag 15 december om 10.00 uur van Hugo-Jan Ruts (oprichter en hoofdredacteur van ZiPconomy). Aansluitend gaan Han Kolff (CEO HeadFirst Group), Hans Biesheuvel (Co-founder ONL voor Ondernemers), Ronald Dekker (Arbeidseconoom bij TNO) en Irene van Hest (Sectorhoofd FNV Zelfstandigen) met elkaar in gesprek over de toekomst van zzp’ers op de arbeidsmarkt en de aanbevelingen voor politiek Den Haag. Het gesprek wordt geleid door Frits Huffnagel (oprichter Castro Communicatie).

Wij nodigen jou van harte uit om als deelnemer online aan te sluiten bij het rondetafelgesprek en hier actief aan mee te doen door vragen te stellen aan de tafelgasten en te reageren op stellingen en polls.

Aanmelden via de link.

Over het rapport
Met het rapport ‘De zzp’er bestaat wél. Feiten over zelfstandigen zonder personeel’ – dat door onafhankelijk kennisplatform ZiPconomy is opgesteld – zetten HeadFirst Group en ONL voor Ondernemers waardevolle feiten, cijfers en inzichten over de zzp’er op een rij. Het doel: de heterogeniteit en diversiteit van de doelgroep in kaart brengen en het publieke debat over de arbeidsmarkt naar een hoger niveau tillen.

 

LID WORDEN