NIEUWS

26-02-2016

Rotterdam krijgt grootste theater van Nederland

Ahoy komt met een nieuw project, het bouwen van het grootste theater van Nederland. De zaal moet zitplaatsen bieden voor maar liefst 2750 bezoekers. 

Over een jaar begint de bouw aan de westkant van het voorplein tegen de oude beurshallen. Het ontwerp komt van Kraaijvanger Architecten en zal niet alleen één grote zaal, maar ook 35 kleine zaaltjes, een nieuw entrée voor Ahoy en een restaurant bieden. 

Volgens de planning zal het auditorium met orkestbak in 2019 af zijn. Eenmaal voltooid moet het de concurrentie aangaan met de Heineken Music Hall in Amsterdam. Zo zal het niet alleen dienst doen als podium voor grootschalige musical- en operaproducties, maar ook als concertzaal. De stoelen kunnen er in enkele uren uitgehaald worden waardoor er 5500 staanplaatsen ontstaan. 

Naast deze grootste plannen wordt er aan de oostkant van het voorplein van Ahoy ook nog een nieuw hotelcomplex neergezet. Dat gebouw maakt ook onderdeel uit van de plannen om van het Zuidplein en omgeving weer een aantrekkelijk gebied te maken. 

Bron: Metro

LID WORDEN